(Bilde: YouTube)

Her blir fotografen angrepet av en enorm blekksprut

Prøvde å stjele kamerautstyret.

Fotografering ute i naturen kan gi mange flotte bilder, men kan også by på fascinerende øyeblikk som ikke er planlagte, slik som med fuglen som stjal et kamuflert kamera og filmet en hel pingvinkoloni for en tid tilbake.

Ved å innta det våte element kan man også fange opp mye rart, men her finnes det i tillegg mange farer, noe to amerikanske undervannsfotografer fikk erfare.

Som avisen The Independent rapporterer var to dykkere og fotografer ved navn Warren Murray og David Malvestuto fra California nylig ute for å ta bilder av det undersjøiske biologiske mangfoldet i et område kalt Blue Fish Cove.

Angrepet av stor blekksprut

Etter å ha nådd en dybde på 24 meter møtte fotografene på en heller veldimensjonert blekksprut som de hadde lyst til å få festet på film, hadde det bare ikke vært for at den flerbeinte krabaten hadde andre planer enn å posere velvillig

Da David Malvestuto beveget seg nærmere for å få et godt bilde gikk nemlig blekkspruten til angrep og festet seg rundt det påkostede kamerautstyret med sugekoppene, mens kameraten Warren Murray filmet seansen med et videokamera.

En liten stund var fotografene bekymret for at blekkspruten ikke ville slippe kameraet, men da Malvestuto begynte å ta bilder av det vrange beistet slapp det omsider taket, hvorpå fotografene bestemte seg for å trekke seg rolig tilbake.

– Vi hadde ikke lyst til å forstyrre den, eller sette den i en farlig situasjon. Jeg tror den mer eller mindre bare var nysgjerrig, sa Murray om opptrinnet. Videoen av episoden kan du se under.

Denne naturfotografen jukset med bildene:
Redigerte dyr inn i bildene »

(Kilde: The Independent)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen