Her blir Essential Phone brent, bøyd og skrapt

Android-skaperens telefon imponerte i heftig stresstest.

YouTube-kanalen JerryRigEverything spesialiserer seg blant annet på å utsette mobiler for ekstra harde påkjenninger for å se hvor mye de tåler. Nå har turen kommet til Andrid-skaperens Essential Phone, og resultatene var imponerende.

Som med de mange andre toppmodellene JerryRigEverything har testet ble Essential Phone både bøyd, skrapt og brent i den tøffe testen. 

På samme måte som alltid gikk Youtuberen løs på mobilen med et verktøy som måler materialers ripefasthet etter den såkalte Mohs skala - og med et barbérblad. Testen kunne konstatere at skjermen begynner å ripe ved nivå seks på Mohs skala, noe som ligger på nivå med de fleste andre mobilmodeller, inkludert iPhone 7 og Galaxy S8.

Bøyetesten ble bestått med glans.
Bøyetesten ble bestått med glans. Foto: JerryRigEverything/YouTube

Ripesikker bakside

Et av de punktene hvor telefonen skiller seg ut er at baksiden på telefonen er skikkelig hardført, takket være det keramiske materialet som benyttes. Barberbladet etterlot ingen spor på baksiden, og man måtte helt opp til nivå åtte på Mohs skala for å etterlate riper. I praksis betyr dette at baksiden er så godt som helt ripesikker.

Fingeravtrykkleseren på baksiden var det også ikke mulig å ripe opp med barberbladet. Sidene på telefonen er som kjent laget av titan, og lar seg ripe først ved nivå seks, der aluminium vanligvis holder til nivå tre eller fire.

OBS: Vi har tidligere skrevet om JerryRigEverythings skrapemetode for å påvise ripesikkerherhet, og nevnt at det ikke nødvendigvis er en veldig god metodikk. Så ta resultatene med en liten klype salt.

Under den berømte ildtesten tok det ni sekunder før pikslene gikk i svart, som er vesentlig lavere enn på for eksempel Galaxy S8, men likevel imponerende. Pikslene slår seg på igjen etter noen sekunder. 

Bøyetesten avslørte at Essential Phone er ekstremt solid, og det var så å si ikke fleksibilitet å spore i det hele tatt selv med mye muskelkraft. JerryRigEverthing konkluderte således med at telefonen er svært velbygd. Hele videoen av den røffe behandlingen kan du se øverst.

På den annen side er Essential Phone nesten umulig å fikse: iFixit måtte fryse telefonen for å åpne den »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen