(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Her åpner årets store teknologimesse dørene

Ett av de største høydepunktene i 2013 starter nå.

Hardware/Las Vegas: Det er søndag kveld i Las Vegas, og «CES Unveiled» er nettopp ferdig. Dette er det første offisielle CES-arrangementet, og markerer starten på årets enorme teknologimesse.

Her trekkes sløret av ett knippe produkter, som også vises frem når de store messehallene åpner på tirsdag. Produktene som vises frem er de som arrangørene mener skiller seg ut som tekniske nyvinninger, samt faktorer som brukervennlighet og design.

Som vanlig var det mye elektronikk som vi gjerne kan plassere i gruppen for «diverse rart», blant annet dockingstasjoner og iPad-holdere. Heldigvis var det noe som var spennende også for oss, selv om det kanskje ikke var alt som var like nytt.

84-tommer med herlig oppløsning

LGs 84-tommer.
LGs 84-tommer.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

På CES Unveiled fant vi nemlig kun én eneste TV, LG 84LM9600. Denne minner mistenkelig om en TV som LG viste frem på CES i fjor, men skal ha fått litt oppgraderinger på innsiden.

Et nytt brikkesett skal sørge for å dytte bildekvaliteten enda litt lengre opp. I tillegg er menyene endret noe. Noen norske priser var ikke kjent, men i USA har den fått en anbefalt utsalgspris tilsvarende 110 000 kroner.

Her om dagen ble det også kjent at LG kommer med mindre 4K-TV-er. Dette er to nye modeller på 65 og 55 tommer, men disse var ikke stilt ut på CES Unveiled.

Ripper musikkfilene dine rett til FLAC

MS5.
MS5.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

QAT Audio hadde blant annet stilt ut musikkserveren MS5. Denne ble lansert i 2011, men er så absolutt en spennende dings. Enheten støtter ulike tapsfrie formater, som PCM, WAV, APE og FLAC. Skulle du foretrekke MP3 eller noe annet, så støttes også slikt.

I tillegg kommer den med et optisk drev, slik at du kan rippe CD-ene dine rett inn på den innebygde harddisken. Harddisken er forøvrig på 2 TB, slik at det er godt med plass til musikksamlingen.

MS5 kan også friste med balanserte utganger. Det hele kan styres med en Android- eller iOS-enhet, alt etter hva du har.

Pressekonferanser hele dagen

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Mandag 7. januar er dagen da det meste spennende kommer til å skje. Da er det nemlig pressedag, og pressekonferanser fra klokken åtte om morgenen. Programmet for vår del slutter klokken ni på kvelden, så det er en hektisk dag med andre ord.

Siden vi ligger ni timer bak norsk tid blir det likevel ikke noe særlig med smakebiter før tirsdag, norsk tid. LG, Sharp, Panasonic, Samsung, Intel, AMD, Sony og Corsair står alle på tapeten den dagen.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen