Hemmelige planer for å stoppe pirater har lekket
(Bilde: shutterstock_171514238)

Hemmelige planer for å stoppe pirater har lekket

Slik planlegger bransjen å stoppe ulovlig nedlasting.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Forrige måned brøt hackere seg inn i datssystemene til Sony Pictures. De hentet ut et enormt antall dokumenter, og mens de allerede har påført Sony store skader, er hele film- og musikkbransjens planer for hvordan de skal bekjempe piratvirksomhet i fremtiden nå også ute i lyset.

De lekkede planene, som ble sendt til ledende personer i Sony Pictures tidligere i år, byr på sjelden innsikt i hvordan bransjen selv planlegger å gå frem for å få has på ulovlig spredning av deres åndsverk.

Torrentbrukere nedprioriteres

Nå skulle en kanskje tro at Torrent-brukere er de som det rettes aller mest skyts mot, men den gang ei. Kanskje problemet rett og slett ikke er så stort som det en gang var, eller det kan ha dukket opp nye og enda mer skadelige uautoriserte spredningsformer enn torrents. Av planene kan vi nemlig lese at bransjen, med rettighetsorganisasjonen MPAA i spissen, nå heller konsentrerer seg for fullt om skylagringstjenester, strømmenettsteder og apper.

For å bekjempe film– og musikkspredning gjennom disse kanalene er MPAA beredt til å gå etter Internettilbydere som holder useriøse selskaper med servere. Større oppmerksomhet skal også rettes mot betalingstilbydere som for eksempel VISA og PayPal, uten tvil i et forsøk på å sulte ut useriøse aktører. Det skal dessuten opprettes bred kontakt med de store annonseselskapene for å få til en svartelisting med samme effekt.

De store piratnettstedene tjener seg søkkrike på annonsekronene dine »

MPAA har heller ikke glemt det gamle trikset som er å blokkere nettsider samt å ta beslag i piratdomener. Spesielt nevnes domener fra Storbritannia og USA. Praksisen med å sende ut advarsler til personer som blir tatt i å piratkopiere foreslås også utvidet – selv om nesten ingen faktisk ser noe til dem.

Bare middels prioritet

Når det kommer til den godt kjente torrent-delingen av piratkopierte filmer finner vi lite nytt i MPAA sine planer. De setter fortsatt sin lit til at press på søkemotorselskaper om å fjerne lenker til sider som The Pirate Bay i resultatene vil begrense synligheten og dermed også bruken. Bransjen har, i likhet med mange andre, også fått øynene opp for torrenttjenester som Popcorn Time, som fremover kan tenkes å leve enda farligere enn idag.

Helt nederst på MPAA sin prioriteringsliste finner vi såkalte link-sider, som ikke gjør annet enn å vedlikeholde pekere til uatoriserte strømmesider eller torrenter. Her vil bransjen se gjennom fingerene, i alle fall helt til sidene eventuellt blir et stort problem.

De mest piratkopierte filmene er umulig å kjøpe:
Folk orker ikke å vente på de lovlige, digitale versjonene »

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen