Hemmelig Linux-Motorola lekket

Alternativ tekst mangler
(Bilder: Hand Cell Phone)

De siste dagene har det versert rykter om at Motorola har et nytt PDA-ess i ermet, E690. Nå har det også dukket opp bilder og informasjon som forsterker ryktet.

Bildene, som først dukket opp på nettstedet Hand Cell Phone, viser det som skal være en slank Motorola-telefon med trykkfølsom skjerm. Telefonens tastesett er flatt og bærer likhet med Motorolas etter hvert mange Razr-telefoner.

Fokus på media
En nærmere titt på kontrolltastene viser at E690 har en egen knapp for media, og dermed har mer fokus på multimedia enn de fleste andre PDA-telefoner hittil. At telefonen etter sigende skal ha to høyttalere for kringlyd forsterker også fokuset på musikk.

Telefonen skal ha en TFT-skjerm med en oppløsning på 240 x 320 punkter. Fargedybden skal være 262 000 farger. På baksiden av E690 finner du et kamera som i følge Hand Cell Phone kan ta bilder i en oppløsning på 2 megapiksler.

Kjører Linux
Det som skiller E690 ut fra mengden er operativsystemet. PDA-en skal i følge ryktene nemlig kjøre Linux, fremfor Windows Mobile, som de fleste andre PDA-er i dag. Motorola har for lengst markert seg som Linux-entusiaster, og har allerede lansert flere modeller med det åpne operativsystemet.

Senest i går skrev vi at det norske Linux-selskapet Trolltech spår at 2007 vil bli året da Linux for alvor vil gjøre sin inntreden på mobilmarkedet. Du kan lese mer om Linux på mobiltelefoner i saken "Nå kommer Linux-mobilene".

Det finnes foreløpig ingen informasjon om hvilke land E690 eventuelt er tiltenkt og hva PDA-telefonen kan komme til å koste.

(Kilder: Gizmodo, Hand Cell Phone)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen