TEST: Helter i lommeformat
Test

Helter i lommeformat

Teknofil.nos samarbeidspartner, spillnettstedet X6.no, har testet et av de siste spillene til PSP. 

Oppdraget ditt denne gangen går gjennom tre land; Italia, Nederland og Belgia , med tre forskjellige soldater som alle har dukket opp i tidligere Medal of Honor spill.

Grafikk
Medal of Honor viser frem flott grafikk til PSP å være, og det er ikke noe problem å se fiender på avstand. 

De forskjellige brettene er store og pene å se på, og modellene og teksturene er også av høy kvalitet. Noen få grafiske bugs ble oppdaget, men ingen så store at dette hadde så mye å si for helheten.

Lyd

Lyden av våpen og medsoldater er litt flate, men langt ifra dårlige. Hva de sier er derimot kjedelige og repeterende mens du spiller. Det blir litt slitsomt etter en stund når alle medsoldatene dine har den samme stemmen og sier de samme fire tingene hele tiden. Stemmene til de tyske soldatene er selvfølgelig engelsk med tysk aksent, slik at vi som ikke kan tysk skal forstå deres fornærmelser.

Musikken er av høy produksjon og skaper absolutt stemning med dramatiske strykere og flott perkusjon.  

Spillbarhet 
Kontrolleren er kanskje det mest uvante med spillet. Du har i utgangspunktet valgt kommando, som gjør at du styrer bevegelsene dine i fire retninger med den analoge styrespaken og sikter med knappene på høyre side, men dette kan byttes om. 

Elite blander om dette og er min personlige favoritt. Du har også andre styringssysterm som passer forskjellige klasser i multiplayer, for eksempel Sniper.

I campaign-modus har hver brett et eller flere hovedmål. Ved siden av så kan du gjennomføre noen sekundære mål, men dette er ikke nødvendig for å komme igjennom brettet. 

Brettene har flere alternativer å gjøre det ferdig på. Oppfyller du visse krav i løpet av brettet så låser du opp forskjellige uniformer. 

Disse uniformene kan brukes i skirmish eller multiplayer ved å gå opp i grad i campaign-modus. Modusen er rask å spille igjennom, men krever litt mer av deg hvis du skal greie å få 100 prosent ferdig spill.

Den kunstige intelligensen til motstanderen er ikke spesielt bra. Du kan stille på vanskelighetsgraden, men både motstanderens og dine medhjelperes intelligens er hele tiden ganske dårlig. 

Det skal man kanskje være glad for, når det er litt vanskelig å holde oversikten over kontrolleren. Motstanderens soldater har for tendens til å løpe noe frem og tilbake, og det tar tid før de skyter, men dine egne er ikke bedre. De skyter i blinde og har en tendens til å løpe inn i egne granater.

Mangler du tilgang på internett så kan du også teste skirmish. Dette er multiplayer med datastyrte bots. Du kan spille mot 16 datastyrte motstandere i en heftig deathmatch. 

Multiplayer 
Multiplayer stiller sterkt med masse modi og støtte for 32 spillere. Spillmodi er deathmatch, infiltration, domination, demolition, hold the line og battlelines. Det er enkelt å komme på nett, og spillet fungerer knirkefritt og uten særlig hakking.

Et annet aspekt med spillet er at du kan skape din egen MoH-server. Programvaren ligger ute på EA sine servere og etter et enkel oppsett kan du benytte denne. 

Konklusjon
Spillet er kort, men det har en gjennspillingsverdi ved at du kan spille gjennom brettene på nytt og velge nye ruter for å komme deg til målet. 

Dessuten så har du nok en del sekundære mål som også må fullføres for å få 100 prosent ferdig spill. Er du ferdig med en vanskelighetsgrad, kan du også velge en ny og prøve å runde spillet i dette.

Multiplayerdelen er meget godt gjennomført og morsom, og med alle modusene og mulighetene for å sette opp egen servers, vil du nok sitte og spille dette mer enn campaign-modusen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen