Helt nytt fra Sony Ericsson

BARCELONA (Mobilen.no): Sony Ericsson hadde sin store mobillansering dagen før årets Mobile World Congress, tidligere kjent som 3GSM, åpnet i Barcelona.

Sju nye mobiler ble lansert, og de fleste hørte hjemme i de kjente musikk- og kamerafamiliene Walkman og Cybershot. Men Sony Ericsson vil også inn på markeder hvor de tidligere ikke har vært synlige, og lanserte en helt ny produktlinje – Xperience.

Xperience
Første produkt i den nye serien har fått navnet X1, og er det beste forsøket på nytenkning vi har sett fra de store produsentene på en stund.

X1 er den første mobilen fra Sony Ericsson bygd på operativsystemet Windows Mobile 6, men det er på ingen måte en traust businessmobil svensk-japanerne lanserer. Fokus er på underholdning – multimedia, internett og kommunikasjon ifølge selskapet selv – men funksjonene står ikke tilbake for noe.

Her er en tre-tommers widescreen-skjerm som er trykkfølsom, super-3G, trådløs nett og innebygd GPS. Formfaktoren er heller ikke lik noe vi har sett fra Sony Ericsson tidligere – du skyver hele skjermen opp for å avdekke et qwerty-tastatur slik vi kjenner det fra blant annet enkelte av HTCs modeller.

Trykkfølsom
Det er tydelig at Sony Ericsson her har tatt Iphones suksess inn over seg, men om de virkelig har lykkes kan vi foreløpig ikke si så mye om. Filmsnuttene av X1s funksjoner ser imponerende ut, men i etterkant av presselanseringen var det ikke mulig å få trykke på og teste ut X1, prototypen ble holdt innelåst i et glassbur. Telefonen kommer nemlig ikke før i løpet av andre halvår, og det var tydelig at Sony Ericsson ikke ville la journalistene klå på en uferdig modell.

Mobilen.no har et eksklusivt intervju med produktsjef for X1, Rikko Sakaguchi, og kommer tilbake med mer informasjon om den nye serien. Da har vi kanskje også fått trykket litt på mobilen.

LES OGSÅ OM DE NYE MUSIKK- OG KAMERATELEFONENE W980, C902 OG C702.
LES OGSÅ OM DE NYE NETTMOBILENE Z770, G700 OG G900.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen