TEST: Helt enkelt skuffende
Test

Helt enkelt skuffende

Testresultater

Nokia 6151

Positive ting Stilig design, Gode taster, Bra talekvalitet, 3G og EDGE
Negative ting Elendig skjerm, Skuffende kamera, Dårlig valuta for pengene
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 4

Testresultater

Nokia 6151

Positive ting Stilig design, Gode taster, Bra talekvalitet, 3G og EDGE
Negative ting Elendig skjerm, Skuffende kamera, Dårlig valuta for pengene
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 3
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 3
Design
Design score : 4
Undersøkelser over hvor mye vi bruker av den totale mobilfunksjonaliteten viser et nedslående tall. For det er faktisk ikke mange prosentene. Da kan det kanskje være greit med en telefon som Nokia 6151, som stort sett bare har det som behøves. Problemet er bare at den stort sett skuffer på de få områdene den fokuserer på.

Ser bra ut
Vi har riktignok sansen for designet på Nokia 6151. Med sine farger, linjer og materialvalg gir telefonen fra seg et eksklusivt inntrykk. Hvis vi skal plukke på noe må det bli størrelsen, selv om det er en av de minste 3G-mobilene til Nokia. Dimensjonene er på 108 x 47 x 19 mm og vekten er på 98 gram. Den føles litt i største laget.

Tastene på mobilen er imidlertid helt suverene. De er både store nok og gir akkurat nok motstand til at tastetrykkene registreres enkelt. Den fungerer derfor glimrende til tekstmeldinger. Den har også de aller fleste snarveisknapper som trengs.

Elendig skjerm
I løpet av 2006 var det en merkbar oppgradering av kvaliteten på mobilskjermene. På en store andel av mobilene vi testet var produsentene faktisk oppe i en oppløsning på hele 240 x 320 punkter. Det er det imidlertid ikke snakk om på Nokia 6151. Langt derifra.

For med kun 128 x 160 punkter blir det totale skjermbildet på denne mobilen meget skuffende. Det hjelper ikke mye at den teknisk sett kan vise frem over 260 000 farger. De fleste bruksområdene til mobilen lider faktisk av at skjermen er såpass svak.

Underholder ikke
Nokia 6151 har noen funksjoner utover basisfunksjonaliteten. I hvert fall på papiret. Men det meste faller gjennom. Den har blant annet et megapikselkamera (1,3 megapiksler). Problemet er at dette kameraet er langt fra det beste i denne klassen. Bildene har både dårlig kontrast og svake farger. Videofunksjonaliteten er på samme middelmådige nivå.

Videre kan det hevdes at mobilen kan brukes som MP3-spiller, men også her blir det totale inntrykket for svakt. For den har problemer med lydgjengivelsen, for lite minne (30 megabyte internt minne) og svake hodetelefoner. Det betyr at du må putte inn mye penger for å få den til å fungere tilfredsstillende.

God laptop-partner
Med både 3G og EDGE er imidlertid denne mobilen en god kompanjong til den bærbare PC-en. Synkronisering av data mellom PC og mobilen går smertefritt. I tillegg blir det relativt god overføringshastighet når telefonen brukes til å koble seg opp mot nettet.

Nokia 6151 er allikevel ikke noen mobil for kontorbrukerne. Operativsystemet er bare Series 40, som ikke er spesielt utbyggbart. I tillegg sliter alle basisfunksjonene i telefonen, som for eksempel kontaktliste, kalender og notater, med at skjermen er for dårlig. Det aller meste blir uoversiktlig.

Telefonen har heller ikke e-postleser som standard, men med den nevnte skjermen ser vi ikke helt hvordan dette skulle fungert uansett.

Bedre muligheter
Nokia 6151 takler de aller viktigste områdene greit nok. Talekvaliteten er god nok og vi opplevde ingen problemer med dekningen. Batteriet kunne derimot vært en smule bedre. Ved aktiv bruk er det sedvanlig opplading én gang i døgnet.

Prisen på denne mobilen ligger rett i overkant av to tusen kroner. Når de aller fleste funksjonene fungerer bare sånn noenlunde må det sies at det er bedre alternativer der ute til omtrent samme pris. For eksempel Sony Ericsson K610i. Vi anbefaler derfor å styre unna Nokia 6151.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen