Anders skal fylle leiligheten sin med nye dingser. her er noen av dem.
Anders skal fylle leiligheten sin med nye dingser. her er noen av dem. (Bilde: Shutterstock/ mmphotographie.de / Anders Brattensborg Smedsrud)

Helt ny, liten leilighet skal fylles – dette utstyret er favorittene

Sentralt plassert i usentrale Mjøndalen skal Anders bo.

Snart går flyttelasset for Anders, redaksjonens PC-ekspert, til en leilighet plassert sentralt i usentrale Mjøndalen. I en liten leilighet gjelder det imidlertid å holde tunga rett i munnen og planlegge godt, slik at alle de tekniske duppedingsene han kommer til å fylle den med i løpet av årene får det så bra som mulig.

Anders har allerede sørget for å doble antallet stikkontakter bak TV-en - til 12. Når en har sansen for god lyd, enten det er Coldplay eller norges svar på Tiesto, Ørjan Nilsen, som spiller opp gjennom HiFi-anlegget, da blir det nemlig trengsel i TV-benken så vel som bak den. I tillegg kommer selvsagt TV-en og det som skal levere underholdningen. Derfor har Anders allerede begynt å lage seg en slagplan ved å opprette en handleliste i vår Prisguide-tjeneste. Hvorfor han har valgt akkurat disse komponentene forteller han om nedenfor:

Oppskaleringskongen

Jeg har alltid tenkt på oppskalering som noe humbug fra bransjen der de enda ikke har klart å servere oss skikkelig kildemateriale i 4K. Men for denne instillingen rappet Samsungs nye slagskip på 65 tommer kraftig til meg etter at TV-sjef Ole hadde rigget den opp på testrommet vårt. Straks jeg så den minimalistiske, kurvede skjønnheten – riktig nok også med Top Gear-gutta i full sving med å teste en Bugatti Veyron på snirklete Italienske veier – forstod jeg hvor skammelig feil jeg hadde tatt. Denne UHD-TV-en oppskalerte Veyronen slik at den så bedre ut enn noen gang.

Alt fra filmer, som ble strømmet via Netflix, til Playstation 4-spill ble med ett langt penere. Det var som å gi de behandling tilsvarende 4x kantutjevning på en PC.

Selv sitter jeg med en gammel Samsung full-HD-TV hjemme, med responstid herfra til månen og et sortnivå som har samme farge som håret til Jeremy Clarkson. Da gjør det selvsagt inntrykk å komme på jobb og se den splitter nye UE65HU8505 fra Samsung leke med innholdet den får servert.

Prisen er stiv, men lysten på en 4K-TV er såpass sterkt at stueveggene i overskuelig fremtid skal tapseres med denne.

Dyr er den, men om du følger godt med i vår Prisguide kan du kjøre et kupp »
Her kan du lese TV-ekspert Oles dom over TV-en som truer med å blakke meg fullstendig »
 

Stue-PC

I TV-benken skal det plasseres en liten stue-PC for å kjøre musikk ut på anlegget, vise filmer på TV-en og kanskje strømme spill fra spill-riggen via Steam Home Streaming-tjenesten. Med en stue-PC unngår jeg også styret med å strekke lyd- og bildekabler over gulvet fra den stasjonære PC-en.

Asus VivoPC VM62N er den maskinen jeg har aller mest lyst på, da denne har optisk tilkobling for lyd og Intels Haswell-prosessor, noe som forhåpentligvis vil føre til mindre støy og varme. Selve boksen er svært liten, og ser ganske moderne og elegant ut.

Det er en kjennsgjerning at du ikke har plass til så mye intern lagring i slike maskiner, og selv om du har to 2,5-tommers brønner til disposisjon vil det i mitt tilfelle bli en NAS fra Western Digital som tar seg av det kriminelle lagringsbehovet mitt.

Min utvalgte har enda ikke kommet på lager, men laveste pris finner du i Prisguide »
Om du ikke er av den tålmodige typen finnes det mange lignende modeller »

Les vår dom over NAS-en i denne testen »

Luftveien til enhetene mine

En unnskyldning går først ut til vår ruter-ekspert, Rolf: Linksys' nye monsterruter WRT1900AC, er ikke, som du sier, sexy. Den krever nesten større plass enn jeg vil ha disponibel benkeplass på kjøkkenet, og minner mer om et romskip enn en ruter.

Ytelsen skal jeg være enig i at er god, men for meg, som ønsker en mer diskre og fysisk mindre ruter, er da den nye krabaten til Asus, RT-AC6U, heller veien å gå.

Denne støtter også den raskeste overføringsstandarden, 802.11ac, og er en fin måte å sende trådløse data fra NAS-en, og andre enheter, frem til Stue-PC-en og den bærbare maskinen. Samtidig har den en ganske kameratslig pris for en som akkurat har entret boligmarkedet. 

Finn den beste prisen for Asus RT-AC6U i Prisguide »
Her kan du lese vår test av ruteren »

Ja takk, begge deler

Som Hardware.nos PC-tester hadde jeg et bedre grunnlag enn de aller fleste andre da jeg i fjor høst la seddelbunken på disk og gikk fra butikken med en avløser for min da seks år gamle og hvite MacBook. Så, hva kunne overgå opplevelsen denne hadde gitt meg, spurte jeg, men svaret lå egentlig allerede i kortene; en MacBook Pro Retina 13. Denne var perfekt for alt jeg vektla hos en bærbar datamaskin, men likevel skulle det bare ta noen måneder før jeg fikk smaken på noe denne ikke kunne gi meg, nemlig fleksibilitet. 

Det var under testen av Lenovos smidige Yoga 2 Pro jeg fikk åpenbaringen. Berøringsskjerm på bærbare PC-er kunne faktisk ha noe for seg. Det gjaldt bare å tilrettelegge for at den kunne brukes på en behagelig måte.

Ved å la seg bøye og vri i hele fire ulike posisjoner, klarer Lenovos akrobat nettopp dette. Ta for eksempel et godt tak i skjermen og drei den 360 grader rundt, og du sitter med et 13.3-tommer stort nettbrett i fanget. Med en høyoppløst skjerm som støtter god flerberøring og myke animasjoner, var den en fryd å bruke på toget så vel som hjemme i sofaen for å lese nettaviser eller bruke Windows-apper.

Litt tyngre enn det gjengse nettbrett er den, men med på kjøpet får du både en stor SSD på 256 gigabyte, samt det jeg mener er det beste tastaturet en kan få på en bærbar PC. Hadde jeg bare latt min hvite MacBook leve noen måneder ekstra kunne det kanskje vært Yogaen – med sitt stilige, knall oransje lokk – som stod på kontoret, og ikke den likefullt elegante sølvfargede Retina-MacBook-en.

Den beste prisen på Lenovo Yoga 2 Pro finner du i Prisguide »
Jeg mente Yoga 2 Pro ga deg det beste fra to verdner da jeg testet den i vinter »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen