Helseskadelig SMS

En britisk undersøkelse viser at mer enn 12 prosent av befolkningen sender 20 tekstmeldinger om dagen, mens 10 prosent drar femgangen og sender opp til 100 tekstmeldinger daglig.

Det er naturligvis god butikk for mobiloperatørene, men for britene selv er dette i ferd med å utvikle seg til et stort helseproblem.

Flere millioner britiske mobilbrukere har ifølge Reuters trykket tekstmeldinger så tett til tomlene at de får problemer med både tomlene og de andre fingrene.

Mindre tale, mer tekst
I England sendes det mer enn 93,5 millioner tekstmeldinger hver dag. Undersøkelsen utført for Virgin Mobile viser at antallet tilfeller av belastningsskader i håndledd og fingre som følge av hyppig SMS-bruk har økt med 38 prosent de siste fem årene.

Ifølge Reuters er psykologer nå bekymret for at vi i stadig større grad sender tekstmeldinger i stedet for å snakke sammen på telefonen eller ansikt til ansikt. De er også redde for at vi kan bli avhengige av å sende for mange tekstmeldinger.

Det har så vidt vi vet ikke blitt utført liknende undersøkelser i Norge, men ettersom også vi nordmenn er flinke til å taste tekstmeldinger frykter vi at også norske mobilbrukere etter hvert kommer til å gå med tomlene i fatle, om de ikke innimellom tar en liten SMS-pause.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen