Helsefarlig 3G-nett?

Det er den profilerte dykkeren, Donald Forsberg, som ledet søket av Palme-mordvåpenet, som hevder at regjeringen har brutt loven ved å unnlate å sikre at utyggingen av det svenske 3G-nettet skjer uten risiko for menneskers helse.

 

Forsberg henvendte seg til det svenske Statens Strålskyddsinstitut, for å høre om de kunne garantere at mobilmastene ikke er forbundet med helsefare. Instituttet henviste til at det ikke foreløpig eksisterer tilstrekkelig forskning på området.

 

- Dette gjør meg meget opprørt. Mine barn skal ikke forvandles til forsøkskaniner, sier Forsberg til det danske nettstedet, Comon.

 

Han mener at regjering og myndigheter har tilsidesatt forsiktighetsprinsippet på miljøområdet, og i stedet latt seg påvirke av økonomiske interesser i 3G-nettet. Forsiktighetsprinsippet innebærer en omvendt bevisbyrde; det skal være opp til industrien å bevise at strålingen fra senderne ikke er helseskadelige.

 

- 3G tvinges frem uten at det er mulighet for medbestemmelse eller kontroll. Hele den svenske, folkevalgte regjering medvirker til dette, sier Forsberg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen