Test

Heloise & The Savoir Faire - Trash, Rats And Microphones

Amerikanske Heloise & The Savoir Faire med base i New York kommer her med sin debutskive. De spiller musikk for å ha det moro. Det er lett å høre, men man trenger strengt tatt bare å vite hvilke musikktyper de blander sammen for å forstå det. Bland sammen punk, en dæsj rock pluss litt elektro og dance, og avslutt det hele med en stor dose flørt med den gode gamle discoen, så har du oppskriften Heloise og gjengen bruker. Resultatet ble "Trash, Rats And Microphones".

Var det noen som sa diskomusikk?!?
Var det noen som sa diskomusikk?!?

Kjendishjelp måtte til

I begynnelsen trengte man bare tre fingre for telle antall medlemmer i bandet, det var Heloise og to dansere (de heter Joe og Sara hvis du må vite). Så deres første show på ulike klubber besto kun av de tre nevnte pluss en bærbar datamaskin. Søken etter live-musikere førte til at bandet fikk nye medlemmer i form av trommis Luke Hughett, gitarist James Bellizia (typen til Heloise) og bassisten Jason Diamond.

Mange små labels og produsenter fikk ett bestemt nei, inntil Elijah Wood – stemmer det, han som spilte en nogenlunde viktig hobbit i "Ringenes Herre"-filmene – la sin elsk på bandet. På det øyeblikket var han i gang med å etablere sitt eget label, Simian Records. Takket være han fikk flere øynene opp for bandet og den berømte snøballen begynte å rulle.

En salig blanding

Som sagt er hovedmålet til Heloise og resten av gjengen å ha det gøy. I tillegg er det mye ironisk flørt med discoen å spore på denne skiva. Blant annet har Datsun 280z fått sin egen sang, pluss at musikerne spør seg hvordan man kommer til discohimmelen på en annen låt. Det er bare starte med innrømmelsen først som sist, mye av dette er irriterende fengende. De første høydepunktene kommer allerede på spor nummer en og to, med de funky låtene Illusions og Members Only.

På spor fire skrur de opp rockenivået noen hakk på den nevnte låta om Datsun 280z, som heter nettopp Datsun 280z. De neste høydepunktene kommer litt lenger ned på spillelista, nærmere bestemt på spor ti med Canadian Thangs og spor elleve med Givin’ U The Bizness. På disse låtene har Heloise og Co. skrudd opp funken flere hakk og det fungerer meget bra. På platas kanskje beste spor, Canadian Thangs, har de i tillegg fått hjelp av Heloise-inspirator Debbie Harry. For de av dere som er litt ukjent med Grammy Award-vinneren, så kan det nevnes at hun er vokalist i New Wave-bandet Blondie.

Å ha det gøy når man driver med musikk er viktig for Heloise & The Savoir Fair.
Å ha det gøy når man driver med musikk er viktig for Heloise & The Savoir Fair.


Det er litt vanskelig å forklare hvordan type musikk dette er, og spesielt sammenligne den med noen andres kunstneriske krumspring. Noen låter kan minne om Sophie Ellis Baxtor – du vet hun som hadde Murder On The Dancefloor – og den slags dansevennlige artister, men samtidig er det veldig langt unna. Stemmen til Heloise gir assosiasjoner til nevnte Blondie, men er samtidig blandet med så mange andre elementer at den blir ulik. Mye av det man hører på denne skiva minner veldig om ting man har hørt før, men samtidig klarer man ikke å sette fingeren på nøyaktig hva. Den beste sammenlikningen er kanskje en mye mer rocka-disco versjon av Scissors Sisters.

Lei i lengden

Det som trekker ned denne plata er ihvertfall ikke mangelen på originalitet, eller at skiva er i det lengste laget, for det er den ikke. Skiva inneholder tolv låter og det er akkurat passe det. Nei, grunnen til at den ikke klatrer høyere opp, er rett og slett fordi noen av de andre låtene ikke innehar de samme kvalitetene som kjennetegner de bedre på denne skiva. Samtidig er det veldig lett å gå lei mye av det man blir servert på "Trash, Rats And Microphones". Men for all del, Heloise & The Savoir Faire er ett frisk pust i musikkverdenen.

Konklusjon

Denne debutskiva er en salig blanding av mye forskjellige musikksjangre hvor kanskje discoen kommer tydeligst frem. Og det fungerer til tider meget bra. Mange av sangene gir foten din helt automatisk rykninger, fordi den får lyst til å komme seg på dansegolvet, eller bare for å flytte deg over til en fest. Det som dessverre trekker ned er at kvaliteten på låtene ikke er like stor gjennom hele albumet og at skiva, bortsett fra noen de beste låtene, ikke tåler for mange gjennomlyttinger. Til dere som for alt i verden hater discovennlig musikk er det nok best å holde nogenlunde god avstand til denne skiva, resten kan trygt sjekke ut Heloise & The Savoir Faire. Hva fremtiden vil bringe for Heloise og gjengen er vanskelig å spå, men den virker ihvertfall lovende.

Heloise & the Savoir Faire Trash, Rats and Microphones   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen