Hello tømmer mobilen

Smarttelefoner blir stadig mer populære. Men de åpner også for lagring av mye sensitiv informasjon, som kan resultere i små og store katastrofer om telefonen skulle bli stjålet. Dette vil operatøren Hello nå hjelpe deg med.

Hello, som kom seilende inn på mobilmarkedet i april, forsøker å beile til mobilbrukere ved å fokusere på ukonvensjonelle tjenester, som MSN-bruk foran vanlig SMS. Siste fremstøt fra Hello er altså en tjeneste som redder dagen for deg hvis noen stjeler mobiltelefonen din eller du mister den.

Lagrer dataene for deg
Som første operatør i Norge, tilbyr Hello, i samarbeid med IT-selskapet Allianse, nemlig å slette all informasjon som ligger på mobiltelefonen din.

Ved hjelp av en metode Jan Ivar Borgersen i Allianse kaller Device Management, kan Hello få tilgang til å fjerne all data som finnes på telefonen din, selv om verken du eller Hello vet hvor den befinner seg. Dermed skal du være sikret mot at andre kan finne og misbruke alt fra kontaktlista di til e-postene dine.

Hello tilbyr også sikkerhetslagring av informasjonen. Operatøren kan nemlig ikke bare slette informasjonen, de kan også ta vare på den for deg. Det betyr at du kan kjøpe en helt ny telefon gjennom operatøren, og få overført alle dataene fra den stjålne mobiltelefonen over på den nye.

- Hvis mobilen forsvinner, kan vi gå inn og slette alle personlige opplysninger på den over nettet. Alt fra private SMS-er til lysbildepresentasjoner og kontraktsforslag blir fjernet, forteller Borgersen i Allianse til Digi.no.

Kun for Pocket PC
Det er ikke alle som kan benytte seg av Hellos sikkerhetsløsning. Tjenesten er kun beregnet på telefoner og PDA-er som kjører Microsoft Windows Mobile som operativsystem.

Hello er nok ikke alene om å være i stand til å fjernadministrere informasjon på mobiltelefoner. Du kan faktisk gjøre dette selv, for eksempel ved hjelp av Windows-programmet Exchange og ymse oppgraderinger og tilleggspakker fra Microsoft. Hello er imidlertid unike, siden de er den hittil eneste operatøren som er villige til å gjøre dette for deg.

(Kilde: Digi.no, NA24.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen