Hellas har mobilangst

Hellas har de siste årene opplevd flere avlyttingsskandaler, hvor høytstående personer i landet skal ha fått sine mobiltelefoner hemmelig avlyttet.

Som en følge av avlyttingsskandalene, har den greske mannen i gata begynt å bekymre seg for om hans egen mobiltelefon blir avlyttet. Så mye bekymrer grekerne seg for telefonavlytting, at de utvikler angstlidelser.

Angst er et annet ord for meningsløs frykt, og handler for mange like mye om redselen for å bli redd som selve redselen. Det er nemlig denne redselen for å bli redd for telefonavlytting, et unormalt antall grekere, i følge The Guardian, nå har utviklet.

Dimitris Souras, psykoterapaut i Athen, forteller at han den siste tiden har fått minst 25 nye pasienter, som alle viser de samme symptomene på angst. Denne angsten gir seg utslag i søvnvansker, ustabilt humør og vanskeligheter med å fungere i hverdagen.

- Det er ingen tvil om at dette kan kobles til det vi nå vet; mobiler er ikke sikre i Hellas, sier Souras til The Guardian.

Skandalen som startet folkets redsel for telefonavlytting, var avsløringen om at greske toppolitikere og militæret skal ha blitt avlyttet av Vodafone, som er den største operatøren i Hellas, både ett år før og etter de Olympiske Lekene i Athen i 2004. Rykter om at flere tusen personer skal ha blitt avlyttet, har gitt konspirasjonsteoriene bein og gå på.

(Kilde: The Guardian)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen