Helgens anbefalinger uke 30

Hver fredag klokken 17.00 presenterer Kulturo tre filmer vi synes det er verdt å bruke tiden i helgen på. Dette er helgens anbefalninger:

Ukens kinofilm – Supermann Returns

Hans navn er Kal-El. Hans hjemsted er planeten Krypton. Vi kjenner ham derimot bedre som Supermann, eller Clark Kent. Siden innbyggerne i Metropolis så ham sist har det gått fem år. Kriminaliteten har riktignok økt og mesterskurken Lex Luthor er igjen en fri mann. Men har ting virkelig gått så galt uten stålmannen? Hans store kjærlighet Lois Lane har funnet en annen, Daily Planet driver fortsatt med prisvinnende journalistikk og verden har ikke gått av hengslene uten Supermann.

Se større versjon og flere bilder
Clark Kent er alteregoet til Supermann.

Regissør Bryan Singer, tidligere kjent for blant annet de to første X-Men-filmene, begir seg med "Superman Returns" ut på den kanskje mest kjente og kjære tegneseriehelten. Ikke nok med det, han må også ta opp kampen med en relativt lang Supermannfilm-tradisjon. Med seg på laget har han ukjente Brandon Routh som karen fra Krypton, litt mer kjente Kate Bosworth som journalisten med den spisse pennen, og til de grader kjente Kevin Spacey som Lex Luthor.

Vår anmelder syntes filmen var en grei actionfilm, men at den engasjerte for lite, og gav den 5 av 10 poeng. Les anmeldelsen her.

Ukens DVD-utgivelse – V for Vendetta

Denne ukens DVD-utgivelse kan ikke sies å være for de minste. Endelig er den ute på DVD, "V for Vendetta", Wachowski-brødrenes nye film. Matrix-regissørene har også med seg en profilert skuespiller derfra, nemlig Hugo Weaving.

Se større versjon og flere bilder
Natalie Portman spiller godt i "V for Vendetta".

Weaving gjør en enorm innsats i rollen som "V". Vår helt er en maskert hevner som ser opp til Edmond Dantes, fekter med sverd, elsker kunst og lirker av seg de vanskeligste dialogene i manns minne. Tilsynelatende en oppvakt fyr som ikke vil noe annet enn å gjøre England til et bedre sted. Landet har forresten druknet i en hensynsløs totalitærstat med sterke Adam Stutler, spilt av John Hurt, som statssjefen sjøl. Men hvem er egentlig "V"? Er han bare en ålreit fyr eller ligger det skumlere motiver bak hans engasjement?

Assosiasjonen til det tredje riket er ikke langt unna, tempoet er godt, dialogene sitter som hånd i hanske og underholdningsverdien er garantert. Helt klart en film å bruke tid på i helgen.

Vår anmelder syntes filmen var god og gav den 7 av 10. Les anmeldelsen her.

Ukens klassiker – Flash Gordon

"Flash.... Oooooohooooo. Saviour of the universe!" Jada, Flash Gordon er den klassiske helten denne helgen, godt støttet av musikk fra Queen. Godest herr Gordon, spilt av Sam J. Jones, er i utgangspunktet fotballspiller. Helt til han plutselig befinner seg på romfartøyet til Dr. Zarkov sammen med den kanskje vakreste kvinnen i hele universet, nemlig Dale Arden, på full fart til planeten Mongo. Og som du sikkert har gjettet deg til er tingene der litt mongo.

Keiser Ming, portrettert av Max von Sydow, har brukt fritiden på å teste jorden med en rekke merkelige katastrofer. Vår planet er tross alt en saftig trussel til sistnevntes enevelde, og derfor bør den helt opplagt fjernes fra den intergalaktiske kartet. Som om ikke det var nok har onde keiser Ming et godt blikk til unge Dale, som han håper vil gjøre det helt fortreffelig som konkubine.

Se større versjon og flere bilder
Kostymene er nok en designers store mareritt.

Flash Gordon må plutselig redde jorden, befri Dale og vike unna Mings amorøse datter. Men det er lettere sagt enn gjort, spesielt når du først må forene de to krigende folkeslagene på Mongo. En oppgave for en sann helt, ikke bare en vanlig helt, med mot med stor M.

Filmen fra 1980 er basert på tegneserien med samme navn fra 1930-tallet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen