Helgens anbefalinger uke 29

Hver fredag klokken 17.00 presenterer Kulturo tre filmer vi synes det er verdt å bruke tiden i helgen på. Dette er helgens anbefalinger.

Ukens kinofilm – Franz og jakten på munnstykket

Se større versjon og flere bilder
- Mye kan skje på musikkleir...

Lille Franz spiller i korps. Lille Franz er syv år gammel. Lille Franz gjør sitt ypperste for å finne hornblåserens bortkomne munnstykke. Mye rart kan skje på korpsleir.

Dirigentens sønn, vår helt Franz, kaster seg i munnstykkejaktet. Det ville tross alt vært til de grader forferdelig dersom det ikke ble noe av konserten på slutten av leiren. Bare tenk på alle barna som hver morgen står lydig opp, tar opp sine musikalske tryllemaskiner og øver på kjedelige repetisjoner til pusten er borte og fingrene såre.

Lotta Geffenblad har for det meste regissert denne svenske animasjonsfilmen. Den er tillatt for alle aldre og serverer et prisbelønnet animasjonsblikk på 47 minutter inn i musikkmagiland. Det ble laget en egen produksjonsteknikk for denne filmen, hvor hvert bilde består av løse deler, for det meste papp og plastikk. Johannes Joner har de norske stemmene i denne helgens kinoanbefaling, som strekker en varm og sjarmerende hånd ut til våre minste lesere.

Ukens DVD-utgivelse – Wallander - Mastermind

Se større versjon og flere bilder
Wallander sliter med å finne den morderiske mesterhjernen. Foto: SF Norge

Denne ukens DVD-utgivelse kan dog ikke sies å være for de minste. Den tøffeste politimannen i Ystad, selveste Kurt Wallander, er igjen ute på DVD.

I "Mastermind - Wallander" er det nok en gang Krister Henriksson som får lov til å trekke pistolen opp av hylsteret og rope; "Stanna, det er polisen!". En kvinne blir funnet død i leiligheten sin. Det er ikke blod igjen i kroppen hennes, hun er hengt opp ned og det finnes ingen spor. Wallander og gjengen trekkes fortere enn de aner inn en halsbrekkende "katt og mus"-lek, der deres nærmeste selv blir offer for mesterhjernen til en forstyrret forbryter. Årevis med forsiktig planlegging trekker helten vår stadig dypere og fortere inn i en spiral av tilnærmet djevelsk dødelighet.

Med andre ord er "Wallander - Mastermind" en meget vellykket thriller med høyt tempo, uten de klassiske hollywoodløsningene.

Ukens klassiker – Dune

Alternativ tekst mangler
Kyle MacLachlan spiller den profetiske helten Paul Muad`Dib.

"Starten er en meget delikat tid. Vit da at året er 10191. Hele det kjente universet styres av keiser Shaddam 4.". Stort mer episk kunne David Lynchs storfilm fra 1984 neppe startet. Universet styres av én ting, Spice Melange. Det finnes på kun en eneste planet, Arakis, også kjent som Dune.

"Dune" er en en av de kanskje største, og ikke minst første, virkelige science-fiction filmene. Kjærlighet, politikk, hevn og ikke minst skjebne utfordres i denne helgens klassiker. Toto skrev i sin tid musikken, og tro det eller ei, den passer faktisk utmerket. Ved siden av hovedrolleinnhaver Kyle MacLachlan finner vi blant annet Sting, Jürgen Prochnow, Linda Hunt og Max von Sydow. Finn frem ørkendrakta, utstyr deg rikelig med vann og la deg bli blåst av sted til varme vinder, svære monstre, slag av episke dimensjoner og mystiske folkeslag.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen