Helgens anbefalinger - uke 8

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - Sweeney Tood - Demonbarbereren fra Fleet Street

Denne mannen gir deg en sylskarp barbering når som helst.
Denne mannen gir deg en sylskarp barbering når som helst.

Regissør Tim Burton og skuespiller Johnny Depp går atter en gang hånd i hånd i en mørk fortelling med makabre undertoner. Denne gangen er det en filmatisering av Stephen Sondheims musikal med samme navn som står for tur.

Depp spiller rollen som Benjamin Barker, en mann som har alt han kan ønske seg. Slikt kan gjøre andre, mindre tilfredse, menn sjalu. Det lover ikke godt for herr Barker når ingen ringere enn dommer Turpin blir sjalu og lysten på Barkers vakre kone. Derfra tar det ikke lang tid før Turpin bruker sin juridiske makt til å sende vår helt til en straffekoloni i Australia. Femten år senere returnerer Barker fra sitt eksil, bare for å oppdage at hans kone er død og hans datter er i den hendene på nevnte juridiske lurendreier. Slik fødes en mørkere karakter, en mann med skarpe barberblader og et stort behov for hevn. Resultatet blir pulsårefantasten Sweeney Todd.

Denne blodige, deilig burleske og musikalske filmen viser atter en gang hvorfor Burton og Depp fungerer godt sammen. Vår anmelder så filmen da den gikk på kino og synes den er overraskende tam til tross for at herr Depp er i storform. Han gir den derfor 7 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - The Brave One

Jodie Foster i rollen som klassisk vigilante.
Jodie Foster i rollen som klassisk vigilante.

Jodie Foster puster, under regissør Neil Jordans varsomme hender, nytt liv i den gode gamle hevnsjangeren.

Foster spiller rollen som Erica Bain, en radiovert i New Yorks pulserende indre. Sammen med sin forlovede havner hun tilfeldigvis i veien for bråklystne ungdommer. Ett stykk voldelig overfall senere har Erica arr på sjelen og en død forlovede. Regissør Jordan skildrer med sin film hvordan hun sliter med seg selv og følelsen av å være sviktet av lovens lange arm, så sviktet at hun til slutt kjøper et våpen og tar loven i egne hender.

Vår anmelder mener denne filmen utmerker seg fordi den klarer å vekke liv i en gammel sjanger, samtidig som "The Brave One" aktualiserer historien ved å ta opp grunnleggende samfunnsspørsmål. Dyktig skuespill og vakker storbyestetikk gjør også sitt for karakteren. Han gir derfor 8 av 10 poeng.

Ukens klassiker - Robin Hood - Tyvenes Prins

Kevin Costner tar fra de rike og gir til de fattige.
Kevin Costner tar fra de rike og gir til de fattige.

Kevin Costner tar den trange trikoten på og spenner buen til denne helgens klassiker signert regissør Kevin Reynolds.

Costner spiller Robin av Locksley, en troende brite som vender tilbake til sin kjære øy etter å ha kjempet i det hellige land. Hjemme er dog tingene alt annet enn roserøde. Hans far har blitt drept av sheriffen i Nottingham, og Robin er ikke et velkomment syn for den maktsyke lovmannen, forøvrig spilt av Alan Rickman. Robin flykter til skogs, og tar der tilnavnet Hood, han som stjeler fra de rike for å gi til de fattige.

Dette er en fartsfylt og overraskende blodig eventyrfilm med sjarm. Costner, Rickman, Morgan Freeman og Christian Slater gjør alle solide prestasjoner i sine roller. Da gjenstår det vel bare å finne frem pilkoggeret?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen