Helgens anbefalinger - uke 46

Hver fredag klokken 14.00 presenterer Kulturo tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm – Borat

Se større versjon og flere bilder
Borat oser satire av US og A.

- Mitt yrke TV-reporter. Jeg nest mest suksess i hele Kasakhstan. Jeg også jobbet en gang som sigøynerfanger, islager og i datavedlikehold - jeg malte utsidene og fjernet døde fugler fra pipene.

Slipp den syke og fantastiske samfunnssatiren løs, her er ”Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan”. Sacha Baron Cohen, mannen bak ”Da Ali G Show” har nå lagd en helaftens spillefilm med den kasakhstanske journalistfiguren Borat Sagdiyev. Sistnevnte har dratt over dammen til US og A for å lage en dokumentarfilm som skal hjelpe den jevne kasakhstaner med å bli mer som amerikanerne, som tross alt er landet med både demokrati og porno.

Her gjelder det å ha en dose humor og kaste alt du måtte ha av fordommer. La Borats satire om antisemittisme, kvinnehat og rasisme ta deg med storm og en småkvalmende magefølelse. Dette er en film du er nødt til å forholde deg til, enkelt og greit. Lenge leve US og A!

Vår anmelder betegner filmen som en ellevill og intelligent komedie som avslører fordommer som det er befriende å le av, og gir den 7 av 10 poeng.

Ukens DVD-film – Pitbullterje

Arild Fröhlich har med ”Pitbullterje” laget en film for barn og voksne som ved første øyekast oser sunn moralpreken. Akk, så feil man kan ta.

Alternativ tekst mangler
Pitbullterje er kanskje ikke rette gutten å slippe løs i en lekebutikk.

Jim er 12 år. Han er minst i klassen og gutten alle tråkker på. Hjemme må han passe på en paranoid mor som letta for lenge siden og aldri har hatt bakkekontakt siden. Jim blir på en måte faren i huset. Det fører til en følelseskonflikt av dimensjoner, er han barn eller voksen? Så dukker Terje, også kalt Pitbullterje, opp på skolen. Et stort beist av aggresjon, og Jims eneste venn, en venn han ikke er helt sikker på om han vil ha.

Derfra lar regissøren en noe standard fortelling gå ut på ville veier med ildfis, øl, sigaretter, alkoholiserte senternisser og månelandinger. Et lite steg for regissøren, et stort steg for norsk film.

Ukens klassiker – Scarface

Se større versjon og flere bilder
Du kødder ikke med Tony Montana og hans lille venn.

Dersom du noensinne tenker på å lage en tidsmaskin og dra tilbake til 80-tallets Miami, den gangen organisert kriminalitet fortsatt var skikkelig saker, er det trolig en hel del folk du ikke bør kødde med. Den meste kjent er dog Tony Montana, et ferskt arrtryne fra Kuba som har baller av stål og tunge kjappere enn skyggen til Lucky Luke.

Brian De Palma, mannen bak den første ”Mission: Impossible”-filmen, lot Al Pacino få hovedrollen i den harde mafiafilmen som skulle bli sistnevntes virkelig store gjennombruddsfilm. Dette er en film om dop, raske penger, raskere kvinner og lojalitet. Du kødder ikke med enkelte mennesker, du er lojal. Skulle du dog bestemme deg for å kødde, så gjør det raskt, hardt og effektivt, med en ti-tolv kompiser som er væpnet til tennene. La det ikke være noen tvil, ”Scarface” er en kamp på liv og død. En slagmark hvor kokain og penger skifter eiere fortere enn du klarer å si ”organisert kriminalitet”.

Regissøren har skapt en klassiker som er brutal og spennende med en dose moral. You wanna play? Ok. You like it rough? Ok. Watch this movie, man.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen