Helgens anbefalinger ? uke 45

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens filmanbefalinger:

Ukens kinofilm – La Zona

Penger skaper et skille mellom mennesker. I
Penger skaper et skille mellom mennesker. I "La Zona" markeres det med en solid mur.

Tenk at du og dine styrtrike venner satt så godt i det at dere kunne bygge en egen beskyttet bydel for dere selv, behagelig beskyttet og avskåret fra fattigdommen overalt ellers gjennom en fet mur. Nettopp det er utgangspunktet til den meksikanske filmen "La Zona".

En dag bestemmer unge Miguel, en av de mange fattige ungdommene på den andre siden av muren for å stjele noe verdifullt han senere kan selge. Planen går selvfølgelig i vasken, og Miguel blir nødt til å hjemme seg i kjelleren til en av de særdeles privilegerte ungdommene på innsidene av rikmanns-sonen. Slik tar filmskaper Rodrigo Plá opp fattigdom, korrupsjon og urettferdig fordeling av goder på en ny måte.

Vår anmelder mener denne debutfilmen tar opp problematikken rundt penger og makt på en ny og elegant måte. Hun synes "La Zona" er en gjennomført god film og gir den derfor 7 av 10 poeng.

Ukens DVD-film – Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike

For en fryd! Indy er tilbake!
For en fryd! Indy er tilbake!

Har du lyst til leke i en sandkasse for voksne? Eller pleier du å drømme deg bort til eksotiske steder for å oppleve eksotiske eventyr? Løsningen på begge scenarioene finner du denne helgen i din egen stue, Doktor Jones er nemlig klar på DVD.

Den hardtslående arkeologen Indiana Jones har lenge holdt en plass i mangt ett guttehjerte fra 80-tallet. Derfor var det unektelig både gledelig og skummelt at Harrison Ford skulle gjenstå i nettopp denne rollen. Handlingen denne gangen finner sted 19 år etter "Indiana Jones og det siste korstog", og nazistene er tidsriktig blitt byttet ut med russere. Men også sistnevnte prøver å slå kloa i et særdeles mektig våpen gjemt langt inne i jungelen.

Harrison Ford, Cate Blanchett, Shia LeBeouf, Ray Winstone og John Hurt er alle med for å sikre at superarkeologens tilbakekomst skal så knirkefritt som mulig. Det er ikke tvil om den gjør nettopp det. Vår anmelder så denne filmen da den gikk på kino og mener at dette eventyret er den mest komplette eventyrfilmen siden den klassiske "Jakten på den forsvunnede skatten" fra 1981. Derfor betegnet han filmen som genial og gav den 9 av 10 poeng.

Ukens klassiker – Buena Vista Social Club

Denne dokumentaren er en hyllest til musikken og livet.
Denne dokumentaren er en hyllest til musikken og livet.

For snart ti år siden dro regissør Wim Wenders med Ry Cooder til Kuba. Cooder skulle tilbake for å spille inn en soloplate med legendariske Ibrahim Ferrer etter at deres samarbeidsprosjekt "Buena Vista Social Club" ble en enorm suksess. Wenders tur resulterte i en herlig dokumentar.

Wenders filmkamera følger med på innspillinger. Men ikke nok med det. Han intervjuer også musikere om deres liv, om deres lidenskap og om Kuba. Resultatet ble et unikt innblikk i en livsstil som er glemt av mange og ukjent for de fleste. Det er vel heller ikke til å komme bort ifra at dokumentaren skapte klingende mynt i kassen for Kubas reisebyråer. Det er i alle fall få ting som løfter et novembergrått humør like mye som sol, musikk, sigarer og rom. For ikke å snakke om skitten humor.

Dokumentaren "Buena Vista Social Club" fortjener så til de grader betegnelsen livsbejaende. Her går musikk, lidenskap, humor og gamle menns visdom hånd i hånd. Med andre ord; en skikkelig klassiker.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen