Helgens anbefalinger ? uke 43

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens filmanbefalinger:

Ukens kinofilm – La den rette komme inn

Lille Oskar har en noe spesiell bestevenn.
Lille Oskar har en noe spesiell bestevenn.

Kanskje en av årets mest spennende filmer er klare for norske kinoer denne helgen. Filmatiseringen av John Ajvide Lindqvist roman "La den rette komme inn" fra 2004 blander nemlig den klassiske mobbehistorien med en vampyrvri.

Oskar mobbes på skolen. Oskar har ingen venner. Oskar er 12 år gammel og bor alene sammen med moren sin. Kort sagt har Oskar det alt annet enn bra. Det endrer seg når den rare jenta Eli flytter inn i naboleiligheten. Det tar nemlig ikke lang tid før hun og Oskar blir venner, de er begge litt utenfor normen. Men hvordan skal du takle at din nye bestevenn har en forkjærlighet for menneskeblod?

Vår anmelder skriver at "La den rette komme inn" er en svært god sosialrealistisk vampyrfilm. Hun mener at det egentlig bare er å løpe ned lokalkinoen din, og gir filmen 8 av 10 poeng.

Ukens DVD-film – Lust, Caution

Hvem forfører hvem?
Hvem forfører hvem?

Stjerneregissør Ang Lee, mannen bak kritikerroste "Brokeback Mountain", er fortsatt svært opptatt av umulig kjærlighet. Denne gangen tar han oss med fra den amerikanske bygda til et krigsherjet og okkupert Kina.

Wong er en ung studine som prøver seg som teaterskuespiller. Under okkupasjonen begynner hun å jobbe for motstandsbevegelsen. Hennes oppgave blir å forføre landssvikeren Yee. Men hvem er det egentlig som forfører hvem? Og er kjærligheten sterkere enn både forræderi og krigens realiteter?

Det var mye blest rundt denne filmen på grunn av de tidvis svært visuelle sexscenene. Vår anmelder, som mentea t "Lust, Caution" var en god film, mener at nettopp disse scenene er viktige for regissørens såre budskap. Han gir filmen 7 av 10 poeng.

Ukens klassiker – Oberst Redl

Oberst Redl lever en løgn.
Oberst Redl lever en løgn.

Atter en gang anbefaler vi en film fra István Szabós "Ondskapens trilogi". Denne gangen er det "Oberst Redl" som står for tur.

Fra fattigdommens kår har Alfred Redl kjempet seg inn på militærakademiet. Her seiler han opp som den perfekte offiser på grunn av sin arbeidsvilje, sin klokketro på systemet, sin lojalitet og sin kjærlighet for keiseren og fedrelandet. Igjen viser Klaus-Maria Brandauer at han er en av de virkelig store skuespillerne. Han spiller subtilt og troverdig, og er særlig god på kroppsspråk og ansiktsuttrykk.

Vår anmelder synes det er elegant og subtilt hvordan regissøren skildrer hvordan Redls jakt på å være noe han ikke er leder ham til hans undergang. Han synes denne og de andre filmene i trilogien er geniale. Derfor får de 9 av 10 poeng.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen