Helgens anbefalinger - uke 43

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - Michael Cayton

Michael Clayton kommer til et punkt i livet hvor han må konfrontere seg selv med hvem han egentlig er.
Michael Clayton kommer til et punkt i livet hvor han må konfrontere seg selv med hvem han egentlig er.

George Clooney har flere ganger tidligere vist at han kan spille den harde mannen som fikser opp i problemer. Denne gangen viser han også at han behersker det underfundige og mystiske i en hard rolle.

Clooney spiller Michael Clayton, en slags avansert vaktmester for et stort advokatfirma. Når stygge saker pressen, roter klienter det til eller vil de vitnene ikke helt si det du vil, så er Clayton mannen du trenger. Og mannen selv er rimelig fornøyd med jobben, penger er tross alt penger. Den trygge bobla til Clooneys karakter sprekker med et stort pang når det klikker for en av Claytons kolleger. Fortere enn du klarer å love at du sier sannheten og ingenting annet enn den rene sannhet så hjelpe deg Gud, havner Clayton i klørne på et korrupt legemiddelfirma som har mange dødsfall på samvittigheten.

Vår anmelder mener denne filmen rett og slett er genial. Han kaller den kinohøstens store overraskelse, ikke minst fordi Clooney viser en nesten uant dybde som skuespiller, og fordi regissør Tony Gilroy klarer å blande menneskesinnets mystikk inn i en klassisk thriller. Han gir den derfor 9 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - Teenage Mutant Ninja Turtles

Kaaaaaawaaaaabongaaaaaaaa!
Kaaaaaawaaaaabongaaaaaaaa!

Javisst, Turtles er barn av sin tid. Jeg mener, små grønn skildpadder som muterer til bushidokyndige rettferdighetshelter. Det inneholder alt fra meninger om alt fra miljøvern til kapitalisme. Attpåtil var de fire ninjapaddene skikkelig tøffe. Nå er de tilbake i en sjarmerende modernisering.

Leonardo, Raphael, Donatello og Michelangelo har hver på sin måte hatt en tung periode siden sist. Etter litt pubertale gnissninger brødrene imellom forener de seg igjen i kampen mot et felles onde. En mangemilliardær, antikke krigere og bøse monstre er mer enn nok for den jevne turtle. Da er det godt med både brødre og venner som hjelper til. Som du sikkert har skjønt så er ikke "Teenage Mutant Ninja Turtles" den dypeste filmen på markedet. Men det gjør ingen verdens ting. Dette er modernisert mimring fra gutteromet.

Vår anmelder er særlig glad over den noe mørke tonen i animasjonen og mener det er en velkommen oppdatering av fenomenet Turtles. Han betegner filmen som animert underholdning av det enkle, velkjente tegnefilm-merket med morsom dialog og en annerledes og fascinerende visuell stil. Derfor gir han den 7 av 10.

Ukens klassiker - Fluen

Jeff Goldblum smelter sammen med en husflue.
Jeff Goldblum smelter sammen med en husflue.

Jeff Goldblum spiller hovedrollen i David Cronenbergs klassiker fra 1986.

Goldblum spiller en visjonsrik forsker som lager en slags teleportør, en maskin som kan oppløse materie et sted og sende den til et annet sted for å sette den sammen igjen der. Det virker jo i bunn og grunn som en lovende teknologisk nyvnning. Så går da også alt greit helt til hovedkarakteren tester utstyret på seg selv. Uheldigvis flyr nemlig en flue inn i maskinen sammen med han. På urovekkende kort tid smelter mann og flue sammen, og forskerens elskede kvinne kan ikke annet enn å se på hvordan menneskegenere kjemper mot, og til slutt taper for, husfluens DNA.

Regissør Cronenberg har med "Fluen" klart å lage en grøssende og ekkel science-fiction som klarer å beholde en handling fremfor å drukne i ufyselige spesieleffekter og masker. Slikt blir det en klassiker av.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen