Helgens anbefalinger ? uke 42

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens filmanbefalinger:

Ukens kinofilm – Maria Larssons evige øyeblikk

Maria Larsson finner en virkelighetsflukt i fotograferingen.
Maria Larsson finner en virkelighetsflukt i fotograferingen.

Jan Troell er kinoklar igjen, og for en kvalitetsfilm han serverer!

Maria Larsson er hovedpersonen i et svensk familiedrama rundt forrige århundreskifte. Hun jobber både natt og dag for å brødfø familien sin som best hun kan, samtidig som hennes voldelige, svært sjalu, hobby-alkis av en ektemann ikke gjør livet lettere. I en stadig hardere hverdag blir et kamera Marias flukt og glede.

Vår anmelder mener dette er en genial film av den gode gamle sorten. At Mikael Persbrandt som vanlig leverer solid håndtverk skader heller ikke. Derfor gir han filmen 9 av 10 poeng.

Ukens DVD-film – The Incredible Hulk

Du kødder ikke med noe stort, sterkt og grønt.
Du kødder ikke med noe stort, sterkt og grønt.

Tegneseriefilmatiseringer har holdt koken i det vide og det brede ganske lenge, denne filmen er intet unntak. Med andre ord: Bruce Banner er tilbake på DVD, grønnere, råere og sintere enn før.

Et stykk feilslått eksperiment gjør herr Banner til et potensielt masseødeleggelsesvåpen. Gammastråling forvandler nemlig Banner, som forøvrig spilles av Edward Norton, til en svær og sterk stygging. Og la oss heller ikke glemme at han har naturlig jungelkamuflasjen, muskelbunten vår er tross alt grønn. Det sier seg selv at det, som det så ofte blir fremstilt som, kompromissløse og voldskåte forsvaret vil ha både Banner og hans gener for å lage våpen, våpen og atter våpen.

"The Incredible Hulk" er trofast mot den klassiske tegneserien og proppfull av animert monsteraction. Vår anmelder så denne filmen da den gikk på kino. Da mente han at den var nokså god og gav filmen 6 av 10 poeng. DVD-utgaven kommer på to disker med blant annet en annen start på filmen, samt slettede scener og kommentarer.

Ukens klassiker – Prosessen

Joseph K. blir stemplet som skyldig i
Joseph K. blir stemplet som skyldig i "Prosessen". Det får ham til å tvile på egen uskyld.

I 1962 var året da Orson Welles brakte sin adapsjon av Franz Kafkas sterke roman til kinolerretet.

Det er tidlig morgen. Joseph K. vekkes av en mann som forteller ham at han er arrestert. Han vil ikke fortelle nøyaktig hvorfor, men Joseph K. har begått en forbrytelse, det er ikke tvil om det. Han skal foran retten og dømmes, uten noen gang å få vite hva han egentlig er anklaget for. Når du hiver en byråkratimølle tatt rett ut av Freuds fantasier på toppen kan selv den nobleste føle seg som en ussel og schizofren kriminell.

Over 20 år etter "Citizen Kane" viste Orson Welles hva han fortsatt var god for. Det er en fryd å se på, ikke minst på grunn av skuespillerprestasjonen til Welles selv kombinert med Anthony Perkins og Romy Schneider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen