Helgens anbefalinger - uke 42

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm – Day Watch

"Day Watch" er en dyster, voksen og herlig fantasyfortelling fra Moskva.

Endelig kommer den lenge ettertraktede andre delen av Sergei Lukyanenkos mørke fantasytrilogi som utspiller seg i Moskva.

Lys og Mørke har kjempet til alle tider. Sidene var hverandre så jevnbyrdige at en våpenhvile ble forhandlet frem. Til sikkerhet skulle lysets riddere vokte over Mørket om nattten, og mørkets kreaturer passe på Lyset om dagen. Det skapte henholdsvis Night Watch, som også er navnet på den første filmen, og Day Watch. Forrige gangen fryktet begge sidene en gammel spådom om et lite barn, denne gangen er det et skjebnens kritt som står sentralt.

Igjen tar regissør Timur Bekmambetov på en genial fantasytripp på russisk vis. Herlig!

Ukens DVD-film – Die Hard Quadrilogy

John McClane er og blir.... John McClane.
John McClane er og blir.... John McClane.

John McClane er tilbake, ikke en gang, ikke to ganger, faktisk ikke tre ganger ganger heller. Nei, denne helgen kan du nyte beinharde Bruce hele fire ganger i en DVD-utgivelse.

Purken som har det i både kjeften og nevene skal, som navnet på utgivelsen hinter frempå, gjennom fire actioneventyr. Fra en noe turbulent festivitas på jobben til ekskona, via en opplevelse på flyplassen som gjør rede for hvorfor lighteren kan være ganske så farlige, kombinert med rasistiske kommentarer i New York, til it-terror. John McClane er en av gutta som har vært lengst i gamet, noe denne utgivelsen viser på en herlig måte.

Greit nok, "Die Hard"-filmene er ikke det man kan kalle for intelligent action. Så kan man spørre seg, må all action alltid være det? Noen ganger er det nok med kommentarer rett fra levra, blod og store våpen. Det får du i alle fall her, i over åtte timer i strekk. Yippee-ki-yay!

PS! Da den siste filmen gikk på kino mente vår anmelder at den var både mørkere og mer paranoid enn de tidligere tre. Hun gav den derfor 7 av 10 poeng.

Ukens klassiker – Hard Rain

Christian Slater spiller godt i
Christian Slater spiller godt i "Hard Rain".

Morgen Freeman og Christian Slater spiller mot hverandre i denne vågale og våte spenningsfilmen fra 1998.

Slater spiller Tom, en noe enkel, men tilgjengjeld veldig lojal sikkerhetsvakt som hjelper onkelen sin med å kjøre en pengebil trygt omkring. Det er lettere sagt enn gjort når massivt regnfall oversvømmer hele byen de kjører gjennom. Det blir ikke lettere av at Morgen Freemans karakter har planlagt nettopp dette øyeblikket for å rane bilen.

Regissør Mikael Salomon har klart å lage en spennende og smart fortelling med vri. "Hard Rain" er nemlig både morsom og gripende, samtidig som den inneholder alt fra skyting, litt elskovsdramatikk, til innblikk i det menneskelige sinnet under ekstreme situasjoner. Denne filmen er en klassiker fordi den på alle mulige måter er bunnsolid lørdagsunderholdning.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen