Helgens anbefalinger - uke 42

Hver fredag klokken 14.00 presenterer Kulturo tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Se større versjon og flere bilder
Ellen Page og Patrick Wilson i "Hard Candy"

Ukens kinofilm – Hard Candy

Det blir hele tiden advart mot å møte folk du chatter med på ordentlig, eller ”irl” (in real life) som de fagkyndige sier. Spesielt gjelder dette barn. Du vet jo aldri hvem sitter på det andre tastaturet, og Ole14 kan fort bli Truls på 30. Dette og mer har David Slade tatt for seg i ”Hard Candy”.

Ellen Page, sist sett i ”X-Men: Last Stand” som Kitty Pride, spiller chatteglade Haley på 14. Hun kommer fort i kontakt med Jeff, en motefotograf som er mer enn dobbelt så gammel som henne. Han spilles for øvrig av Patrick Wilson, kanskje mest kjent for sin rolle i ”Phantom of the Opera”. Du får muligens en ubehagelig magefølelse når de to relativt kjapt møtes på kaffébar for deretter å havne hjemme hos Jeff, mens sistnevnte mikser drinker og legger i vei om fotosessions? Da har ihvertfall regissør Slade gjort jobben sin.

”Hard Candy” er en urovekkende thriller som sitter, lenge. Riktignok er den bare en av flere filmer i det siste som tar opp pedofili, blant annet norske "Sønner", men Slade har lagd en noe spesiell vri. Filmen har 15-års aldersgrense og fikk prisen for ”beste film” under filmfestivale i Sitges i 2005.

Ukens DVD-film – Take the lead

Se større versjon og flere bilder
Antonio Banderas som danselærer med samfunnsånd.

Dansing er i vinden for tiden, ikke minst med tv-programmer som ”Skal vi danse” eller ”So you think you can dance”. I mangel av godt DVD-utvalg denne uken går vi på Kulturo gjerne ett skritt lenger og serverer dansefilm basert på en sann historie.

Antonio Banderas, kjent fra blant annet ”Once Upon a Time in Mexico”, spiller Pierre Dulani, en tidligere profesjonell danser som tripper rundt i karrierens høst. Nå jobber han som lærer på en skole i New York. I litt forutsigbare takter lager lærer og småskeptiske elever magiske dansetrinn hvor hip-hop og klassisk dans blandes i heftige trinn. Sammen lærer de hvor viktig det er å ha respekt for hverandre, og elever som tidligere hadde en noe trist horisont lærer noe viktig om livet.

Liz Friedlander står bak ”Take the lead”, og har lagd en film som trolig redder deg fra å bruke lørdagskvelden til å glo i veggen. Her får du i alle fall svingt de imaginære danseskoene.

Ukens klassiker – Nausicaä of the Valley of the Wind

Se større versjon og flere bilder
Nausicaä prøver å redde både menneskene og miljøet

Japansk animasjonsfilm fra en av sjangerens virkelige mestere er helgens klassiker. Verden er blitt lagt øde av en enorm krig. Tusen år senere sliter menneskene fortsatt med konsekvensene. En giftig jungel brer seg over landet og spyr ut gasser og farlige blomstersporer. Det virker som om naturen selv vil bli kvitt menneskeheten.

Vindenes dal er et de få siste fri-stedene hvor man fortsatt kan puste fritt. Men også her nærmer giften seg faretruende. Menneskene i dalen og deres prinsesse Nausicaä er fredselskende folk som prøver å leve i harmoni med omgivelsene sine. Uskyldige trekkes de inn i en blodig konflikt mellom to andre fraksjoner, som begge ønsker å utslette jungelen og de enorme insektene den huser.

I kjent stil tar Hayao Miyazaki sansene og følelsene med storm når Nausicaä havner i ett kappløp for å redde miljøet og dermed menneskehetens eksistens. Filmen underholder, begeistrer, rører og setter tankeboksen i sving. Praktfullt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen