Helgens anbefalinger - uke 41

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - The Kingdom

Vi starter helgens anbefalinger i Hollywood, men bare for å sende fokus til midtøsten hvor handlingen i "The Kingdom" utspilles. Etter en bombe går av i Saudi Arabia i en vestlig fasilitet stikker en gjeng elitesoldater (Jamie Foxx, Jennifer Garner, Chris Cooper og James Bateman) nedover i skjul for å finne bombemannen - dette mens diplomatiet diskuterer hvorvidt handlingen var en terroristhandling.

Vel nede i midtøsten blir de møtt med motstand av de lokale lov-utøvende styrkene og finner seg bundet av situasjonen mens klokken tikker raskere og raskere.

"The Kingdom" er blitt omtalt som en glimrende drama-thriller som tar opp et dagsaktuelt tema, og som den første filmen ut i en rekke storfilmer om "USA vs. midtøsten"-konflikten setter den absolutt standarden.

Ukens DVD-film - Black Snake Moan

En mann og hans lenke.
En mann og hans lenke.

En nymfoman Christina Ricci og en erkestereotyp bluesmann spilt av Samuel L. Jackson som lenker nevnte nymfoman til sin radiator - som om den beskrivelsen er god nok grunn for å se "Black Snake Moan" i seg selv så er filmen attpåtil bra.

For å takle fraværet av kjæresten Ronnie (Justin Timberlake) gjør Rae (Ricci) dagene om til en eneste lang fest. Rae er en usedvanlig frisinnet jente med en kløe mellom beina som hun sliter med å få bukt på. En dag finner Lazarus (Jackson) Rae i oppkjørselen sin og grunnet hennes sexlyst som for han fremstår som nærmest demonisk lenker han Rae fast til radiatoren for å kurere henne.

"Black Snake Moan" fikk en solid nett-hype takket være høyst spekulative teaser-postere med Samuel som holder Ricci i en jernlenke, men filmen er ikke så sexy som man først kan få inntrykk av - vår anmelder mener "Black Snake Moan" har et karakterdriv og en råhet som gjør den til en av de modigste filmene på lenge, og den fikk derfor karakteren 8/10 når den gikk på kino.

Ukens klassiker - Dead Man

Det er nesten vanskelig å vite hvor man skal starte på rollelista i denne stilistiske klassikeren signert Jim Jarmusch. Nevnt i ikke prioritert rekkefølge; Johnny Depp, John Hurt, Robert Mitchum, Iggy Pop og mange fler er med på å gjøre regissørens film fra 1995 til en helt spesiell opplevelse.

Depp har rollen som den noe tafatte William Blake, som bruker alle pengene sine på en togtur til Machine. Der skal han nemlig ta fatt på sin nye jobb som regnskapsfører, tror han i alle fall. Da ha nemlig kommer frem til verdens avkrok er jobben allerede tatt. Alkohol, en skuddveksling og en prostituert senere er Blake blitt en lovløs mann, og alt som kan krype og gå vil gjøre ende på hans liv. Han er rett og slett blitt en død mann.

Regissør Jarmusch, som faktisk har fått Neil Young til å lage musikken, har først og fremst laget en noe surrealistisk western med mørk poesi det lukter krutt av lang vei. Det enorme antallet gode skuespillere er med på å lever en tankevekkende og litt urovekkende historie, hvor livet, døden og overgangen mellom disse står helt sentralt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen