Helgens anbefalinger ? uke 39

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm – Tropa de Elite

Velkommen til rå skildring av vold og maktmisbruk.
Velkommen til rå skildring av vold og maktmisbruk.

Dop og heftige salsarytmer fra Rio de Janeiro har alltid hørt sammen. Men aldri før har kampen mot korrupsjonen og vold som følger med dopet blitt fremstilt slik som her.

Når alt går til helvete i Rio er det bare én institusjon som kan ordne opp. Politiets elitestyrke, kjent som BOPE, er beinharde og allmektige. De trener bare de beste rekruttene og svarer for ingen andre enn seg selv. Vi følger de to forskjellige rekruttene Neto og Matias og deres vei inn i elitens voldelige rekke. Filmen er utskjelt som voldsforherligelse og rost som befriende rå skildring av maktmisbruk.

Vår anmelder betegner denne filmen som et følelsesmessig, visuelt og intellektuelt slag i magen. Derfor gir hun også filmen 8 av 10 poeng.

Ukens DVD-film – Slangens metode

Fotograf eller voldtektsmann og forbryter?
Fotograf eller voldtektsmann og forbryter?

Franskmennene kan dette med å lage tette og nærgående thrillere. Denne uken kom atter ett eksempel på nettopp det på DVD.

Vår hovedperson Vincent Mandel holder på å miste omsorgen for sine barn når han skilles fra sin kone. Som om ikke det var nok blir fotograf Mandel også beskyldt for voldtekt og mord. Da dukker barndomsbekjentskapet Joseph Pendler opp, tilsynelatende som en reddende engel. Men hva er egentlig motivene til Pendler, som har en feit slangetattis, og hva skjedde mellom ham og Vincent da de var små?

Dette er en gjennomført tett thriller som, om enn ikke på nyskapende vis, viser hvordan barndommens opplevelser kan prege ett helt liv, og hva et liv til syvende og sist koker ned til.

Ukens klassiker – Tuvalu

"Tuvalu" er et surrealistisk lite eventyr.

Tyske Veit Helmer lagde i 1999 et herlig stykke film med en helt spesiell sinnsstemning. Få med deg "Tuvalu".

Anton sliter bakdelen av seg i foreldrenes badehus. Huset i seg selv er slitt og falleferdig, Antons far er blind og moren hans syk. Kort sagt er det Anton som styrer sjappa. Det er også slik han blir kjent med den særdeles vakre piken Eva, som kommer for å bade hos Antons etablissement. Skjebnen vil det slik at Eva først blir husløs og så foreldreløs. Og nettopp når unge Anton tror at hans kjærlighet til Eva kan blomstre, søker hun trøst i armene til hans bror Gregor.

Den tyske regissøren har med "Tuvalu" laget et lite eventyr spekket av varm, kjærlighet og surrealisme. Få den med deg!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen