Helgens anbefalinger - uke 37

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - The Bourne Ultimatum

Jason er tilbake for å finne ut av fortiden sin en gang for alle.
Jason er tilbake for å finne ut av fortiden sin en gang for alle.

Matt Damon er tilbake for avslutte trilogien om Jason Bourne i påventet, hard og helt grei actionfilm.

Herr Bourne får vite at en journalist har funnet ut ting om fortiden hans. Akkurat det er den typen sensitiv informasjon Jason gjerne skulle hatt om seg selv. Bourne får tak i pressemannen og får vite om et militærprogram kalt Blackfriar. Det er klart det må undersøkes. Og slik får han skyteglade CIA-folk på nakken. Dermed er vi igjen tilbake til det raske spillet der Bourne vet at CIA vet at han sitter på informasjon han ikke burde ha. Det resulterer i noen virkelig smarte og gode actionscener. At det er en intern konflikt innad i CIA angående løsningen på problemet Bourne skaper også noe forvirring.

Vår anmelder mener denne filmen er langt fra ultimat, faktisk vil han betegne den som nokså god. Han mener rufsete actionsekvenser skjules filmens primitive psykologi. Han gir den derfor 6 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - Kill Buljo

Sexfiksering og rompehumor i
Sexfiksering og rompehumor i "Kill Buljo".

Liker du billig og blodig humor for Nord-Norge er dette filmen for deg. Dersom du er litt ømfintlig på det er det mulig du trenger en god del karsk for å få det hele ned.

Jompa Tormann opplever en forlovelseskaffe rett fra helvete. Alt og alle blir meiet ned. Bare Jompa overlever massakren, og dermed bærer det i beste Uma Thurman-stil ut på et blodig hevntokt. Men ikke uten fyll, fitte og faens mye banning! Her er raske replikker og harselering med kjent og tidvis mindre kjær film i bøtter og spann. Resultatet er billig humor til tusen, men det er kanskje like greit en sjelden gang i blant?

Vår anmelder mener det er synd at manuset ikke er mer gjennomarbeidet og originalt når filmskaperne åpenbart er ressurssterke nok til å skaffe penger til å få et prosjekt som dette på beina. Han påpeker at filmen kan oppleves i overkant vulgær for ett edru publikum, og betegner DVD-utgivelsen som en opplevelse midt på treet. Han gir den derfor 5 av 10 poeng.

Ukens klassiker - The Yakuza

En dyp Robert Mitchum i en gripende klassiker fra 1974.
En dyp Robert Mitchum i en gripende klassiker fra 1974.

Robert Mitchum og Ken Takakura hjelper regissør Sydney Pollack å skape en filmklassiker av de sjeldne.

Robert Mitchum spiller Harry Kilmer, en amerikaner med overraskende dyp forståelse av andre folks kultur, denne gangen dreier det seg om den japanske. Han er en av få folk fra Vesten som kan snakke med yakuza-sjefen Ken Tanaka og slippe fra det med livet. En dag blir datteren til en av Kilmer venner kidnappet av en annen boss i den japanske mafian. Det fører Kilmer tilbake til samurailand, og tvinger han til å ta opp igjen bekjentskap han har latt ligge.

Pollacks film har først og fremst en spennende historie som kan måle seg med de fleste thrillere. Filmen utmerker seg dog virkelig på grunn av det dype, såre og velspilte mellommenneskelige dramaet som kommer til overflaten helt til slutt. Nytelse fra ende til annen. Hai.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen