Helgens anbefalinger - uke 34

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - Stor oppstandelse

Begravelser er stort sett triste greier, rett og slett fordi de som regel innebærer at minst en kjent og kjær person har forlatt denne verden. Denne kinofilmen viser hvor sprøtt og morsomt det hele kan bli.

Det blir ingen vanlig begravelse.
Det blir ingen vanlig begravelse.

Forestill deg at du venter på kisten med din nylig avdøde far, sorgtynget og nedslått i grå dress, bare for å oppdage at du ikke kjenner mannen i kista. Hvordan ville du reagert? Noen tyr til sterke, og kanskje ikke helt lovlige, sentralstimulerende midler, andre drikker alt for mye og hopper til køys med feil mann. Verst av alt er dog unektelig at hovedpersonen plutselig får besøk fra en dverg som påstår å være en av farens intime venner. Det får sønnen til å oppdage en side ved pappa som var totalt ukjent.

Det hele høres ut som en litt billig komedie, og det er langt på vei sant. Likevel klarer regissør Frank Oz å løfte det hele mange, mange hakk med gode karakterer, vittig dialog og sprø komikk. Det er godt å le litt, selv av så triste ting som begravelser.

Ukens DVD-film - 300

De blodtørstige og beinharde spartanerne er tilbake, denne gangen i en forrykende DVD-utgave.

Kampscene fra 300
Kampscene fra 300

Perserkongen Xerxes er mildt sagt stormannsgal. Han vil eie hele verden, og planlegger å ta den makt med en hær som er så stor at bakken rister når den marsjerer. Ingen har baller nok til å stille seg i veien, ingen bortsett fra spartanernes konge Leonidas, forøvrig glitrende spilt av Gerard Butler. Da eldsterådet nekter å la kongen bruke hele den spartanske hær tar Leonidas saken i egne hender. Kort sagt går han på en lang spasertur med hans livvakt på 300 mann. En spasertur som tar muskelbuntene våre rett i inn helvetes gapet. Filmadapsjonen av Frank Millers "300" er en rå film du uten en tvil burde få med deg.

Vår anmelder mener denne filmen er en hard og herlig action fra antikken som har det meste for tilfredsstille guttehjertet. Han gir den derfor 9 av 10 poeng.

Ukens klassiker – El Cid

Vi holder oss like gjerne blandt de karismatiske og sverdsvingende lederne. Dog gaar vi fra antikkens Sparta til Spania paa 1100-tallet.

I denne klassikeren fra 1961 møter vi Charlton Heston i rollen som ridderen Rodrigo Diaz de Bivar, også kalt El Cid av hans følgesmenn. Han prøver egentlig bare å gjøre det han mener er riktig for seg og folket, noe som er alt annet enn enkelt i et land som er splittet mellom kristne riddere og muslimske innvandrere. Som om det ikke er nok krangler kongens tre sønner seg imellom, og det er mildt sagt svimlende å holde oversikt over alle intrigene. I beste Hollywood-stil kommer en ulykkelig kjærlighetshistorie på toppen av det hele.

Regissør Anthony Mann har laget intet mindre enn en episk film, både i forhold til historien, de tidvis enorme scenene og skuespillet. Sophia Loren gjør også sitt for å vekke klassikerfeelingen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen