Helgens anbefalinger ? uke 31

Ukens kinofilm – The X-Files: I Want to Believe

Mulder graver etter flere mystiske hemmeligheter.
Mulder graver etter flere mystiske hemmeligheter.

Hvem husker vel ikke følelsen av å slå seg ned i sofakroken med en episode av The X-Files på torsdagskveldene?

De med sansen for det overnaturlige og/eller det nostalgiske kan nå nyte gjensynet av Mulder og Scully på det største lerretet av dem alle, nemlig kinolerretet. Om det er skeptikeren Scully eller UFO-entusiasten Mulder som denne gangen får rett vites ikke. Det er det selvfølgelig bare to måter å finne ut av på - lese spoilere på nett, eller ta seg en tur på kino. Vi i Kulturo anbefaler naturlig nok det siste.

Vår anmelder syntes at Mulder og Scully fremstår som to litt bleke versjoner av seg selv, men at filmen allikevel var underholdende. Derfor gir hun filmen 5 av 10. Vi velger allikevel å tro at det er verdt å ta seg turen på kino denne gang. "The X-Files - I Want to Believe" er ukens kinofilm.

Ukens DVD-film – Dan in Real Life

Kjærligheten er underlige greier.
Kjærligheten er underlige greier.

Trenger du hjelp til å takle problemer i hverdagen? Hvorfor ikke spørre Dan Burns, spilt av Stevel Carell, det gjør tross alt et lass med andre mennesker.

I denne situasjonskomedien møter vi Dan på familiefest. På veien, i den lokale bokhandelen, møter han i godt voksen alder endelig drømmedama, spilt av Juliette Binoche. Det er bare et aldri så lite problem; hun er kjæresten til Dans lillebror. Slik må altså mannen som løser alle andres problemer omsider oppdage at det er langt mellom liv og lære.

Vår anmelder så denne filmen da den gikk på kino og syntes den var en god og fornøyelig affære, særlig på grunn av rollebesetningen. Han gav derfor "Dan in Real Life" 7 av 10 poeng.

Ukens klassiker – Pelle Erobreren

Livet i Danmark er ikke så lett som det Lasse hadde håpet på.
Livet i Danmark er ikke så lett som det Lasse hadde håpet på.

Max von Sydow har igjen gleden av å bli representert på klassikerfronten, denne gangen under regi av Bille August i en rørende perle fra 1987.

Von Sydow spiller Lasse, en mann livet i Sverige ikke har vært mild med. Etter å ha mistet både konen og livsmotet, tar han med seg sønnen Pelle, men også sin tilbøyelighet til å søke trøst i flasken, til Danmark. Her håper han å skape ett bedre liv for både seg selv og sønnen.

Von Sydow ble nominert til Oscar for sin innsats i "Pelle Erobreren", men hadde ikke annet valg enn å stille seg i skyggen av da 12 år gamle Pelle Hvenegaard, som leverer en rørende og fantastisk innsats som sin navnebror. Bille August har laget en film som handler om det å beholde verdigheten under fattige kår. Samtidig skildrer filmen livet på den danske landsbygda i tiden rett før industrialiseringen på en glimrende måte. "Pelle Erobreren" er absolutt en klassiker å få med seg i sommervarmen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen