Helgens anbefalinger - uke 30

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - The Simpsons Movie

Homer havner som vanlig i kaos.
Homer havner som vanlig i kaos.

De er gule, tidvis rølpete og havner i disse dager på en kino nær deg. Homer, Marge, Bart, Lisa og Maggie gjør sin første opptreden på det store lerret etter serien til Matt Groening har gjort stor suksess.

Ved siden av den vanlige sprø humøren serverer filmen en drivende plott med dype karakterer, fengende konflikter og ikke....hei vent litt. La oss kutte drittpratet. Dette er Simpsons. Det er brautende og helsprøtt, hverken mer eller mindre. Homer blir mer opptatt av en gris enn sin egen sønn, Springfield skal fjernes fra kartet og andre katastrofer av liknende proporsjoner står i kø.

Vår anmelder synes denne filmen er svært god, litt for mye politisk korrekt miljøkamp til tross. Han gir den derfor 8 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - Apocalypto

Mel Gibson har laget en brutal film fra Mayaland.
Mel Gibson har laget en brutal film fra Mayaland.

Regissør Mel Gibson har vist at han både har interesse for og evne til å skape spennende historiske filmer. "Braveheart" springer lett på tungen. Denne gangen har Gibson dog gått betraktelig lenger tilbake i tid, helt tilbake til Maya-indianernes tid.

Forestill at du lever i en varm jungel som prydes av store pyramider i hytt og vær. Folket ditt er rikt, smykker av gull og sølv pryder brun og lekker hud. Høres ut som rene ferieparadiset, bare lørdagskosen ikke hadde vært menneskeofring. Hovedpersonen vår Jaguar Paws er i allefall ikke helt klar for å la hjertet sitt bli skjært ut kastet på en brennende alter. At hans store kjærlighet i livet venter barnet hans hjelper også på motstandsviljen.

Mel Gibson har laget en mørk, blodig og spennende film fra en tapt tid, komplett med sorte pantre i skogen og trepinner gjennom nesa.

Ukens klassiker - Grey Owl

Kjærligheten får Arcie Grey Owl til å bli miljøaktivist.
Kjærligheten får Arcie Grey Owl til å bli miljøaktivist.

Pierce Brosnan viser i ukens klassiker at han kan mye mer enn å spille agent med lisens til å drepe. Brosnan spiller Archie Grey Owl, en av de siste indianerne som lever på gamlemåten i den ville naturen.

Han lever et greit liv som pelsjeger, helt til Pony, en vakker jente med indianerblod og bein i nesa, bestemmer seg for å gi ham sin elsk. Deres turbulente kjærlighetsforhold skal sette Archie på prøve på flere måter enn han selv er komfortabel med. Resultatet blir at indianeren tar fjærene og gjør sitt ypperste innen dyrevern og miljøbeskyttelse. Men hva skjer når den moderne verden rykker stadig nærmere, verden blir stadig mindre, og en stygg hemmelighet fra fortiden truer med å legge alt du er i grus?

Regissør Lord Richard Attenborough har laget en dyp film med en god historie, vakre landskapsbilder og ikke alt for mye hollywood-kliss.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen