Helgens anbefalinger - uke 29

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefaligner:

Ukens kinofilm - Black Sheep
Sau er skummelt. Punktum.
Sau er skummelt. Punktum.

Det er sommer, og vi tar deg derfor med til solfylte enger på den vakre bygda i New Zealand. Der vil du bli kjent med lokale sauebønder og skikkelig onde sauer. Ukens kinofilm er en morsom og ukomplisert splatterfilm som gjør sakene sine helt greit.

Sauebonden Angus får føle på kroppen hvorfor han ikke burde ha begynt med genmanipulering av sauer. Dyrekjære vegetarianere stjeler nemlig et av hans prøverør med gengoddis. Kort tid etterpå er de blodtørstige sauene ett faktum. Og bare så det er sagt, å havne på krigsfot med saueflokken i et land hvor de helt klart er menneskene overlegne i antall er kanskje ikke det lureste?

Vår anmelder mener denne filmer havner en plass midt mellom "Brain Dead" og "Bad Taste", uten å helt leve opp til forventningene det skaper. Han gir den derfor 6 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - Den innerste sirkel

Matt Damon og Alec Baldwin spiller godt i denne tunge spionfilmen.
Matt Damon og Alec Baldwin spiller godt i denne tunge spionfilmen.

Har du noen gang lurt på hvordan en hemmelig organisasjon egentlig starter? Denne filmen gir i alle fall et spennende forslag til hvordan amerikanske CIA kan ha sett dagens lys.

Matt Damon gjør seg bemerket blant de rette folka. under studietidenHan er gløgg, modig og viktigst av alt, han kan holde på en hemmelighet. Det tar ikke lang tid før han blir medlem i "The Bonesmen", en hemmelig gruppe som har båret frem mange store menn. Derfra går spiralen bare videre nedover i løgnenes og hemmelighetenes verden. Denne tungvekteren av en thriller stiller store krav til seeren, og regissør Robert DeNiro viser at han behersker mellommenneskelig drama på en glitrende måte.

Dette er en tung thriller som stiller store krav til seeren. "Den innerste sirkel" er ingen fartsfylt actionfilm som holder koken. Du må tenke hele veien. Det er slitsomt, og verdt det. Vår anmelder mener denne filmen er god, hun gir den derfor 7 av 10

Ukens klassiker - Citizen Kane

Charles Foster Kane lykkelig med sin vakre kone?
Charles Foster Kane lykkelig med sin vakre kone?

Orson Welles har både regien og hovedrollen i denne klassikeren fra 1941. Welles spiller fattiggutten som når de helt store høyder. Men til hvilken pris?

Denne storfilmen starter ved at hovedpersonen dør. Han siste ord er "rosebud", et nøkkelord fra hans barndom. Vår hovedperson Charles Foster Kane starter karrièren i journalistikken ut ifra et klart ønske om å tilføye samfunnet noe. Likevel tar det ikke lang tid før tabloidiseringen tar over og kapitalismens klør klorer seg fast i hjernebarken. Innen hans liv nærmer seg slutten er Kane den største mediemogulen samtiden har sett, bor i et enormt stort hus og har alt et hjerte kan begjære. Eller har han virkelig det?

Ved siden av å være banebrytende i sin tid på grunn av hovedkarakterens aldringsprosess, tar denne filmen opp et helt elementært i menneskene tilværelse. Hva gjør oss lykkelig? Dette er ingen fet film, ingen opplevelse som kommer til å blåse deg av stolen. Likevel er den en helt klar klassiker for den harde ettertanken den kommer til skape.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen