Helgens anbefalinger ? uke 28

Ukens kinofilm – The Mark of Cain

Når forvandles vanlige soldater til hatefulle torturister?
Når forvandles vanlige soldater til hatefulle torturister?

Fyller du 18 år kan du drikke, kjøre bil og gifte deg. Du kan også dra ut i krigen for å forsvare familie og fedreland, men er du virkelig klar for det? Det lurer skaperne av denne nærgående kinofilmen på.

Britiske soldater tjenestegjør i Irak og havner etter angrep fra opprørere i følelesmessig limbo der angst, frykt og savn baner veien for fremmedhat og tortur. Laget på en svært realistisk måte, med flashbacks, ukjente skuespillere og klipp fra TV, stiller denne filmen ubehagelige og viktige spørsmål om vestlige soldaters innsats og oppførsel i Midtøsten.

Vår anmelder synes dette er en god film, nettopp fordi "The Mark of Cain" ikke er en ren krigsfilm, men en film om konflikten som kan oppstå mellom lojalitet og moralitet og grensene for hva som er menneskelig og umenneskelig. Derfor gir han filmen 7 av 10 poeng.

Ukens DVD-film – Sweeney Todd - Demonbarbereren fra Fleet Street

Johnny Depp er tørst på blodet til Alan Rickman.
Johnny Depp er tørst på blodet til Alan Rickman.

Duoen Tim Burton og Johnny Depp er tilbake på DVD, mer blodtørstige enn noen gang tidligere.

Depp spiller rollen som Benjamin Barker, en av byens beste barbere som lever et tilsynelatende komplett liv med sin vakre kone og vakre datter. Helt til skjønnheten til de to sistnevnte pirrer lysten til dommeren Turpin, spilt av Alan Rickman. Dommeren har nemlig makten til å legge Barkers liv i grus, en makt han gladelig benytter seg av. Femten år senere vender den tidligere Barker, nå Sweeney Todd, tilbake til byen på jakt etter henv, pulsårer og blod.

Denne filmatiseringen av musikalen med samme navn viser atter en gang hvorfor Burton og Depp er en god duo. Vår anmelder er ikke helt fornøyd med de vokale prestasjonene i filmen, samt at filmen får trekk av ham for ikke å ha noe ekstramateriale. Derfor kaller han filmen for nokså god, og gir den 6 av 10.

Betty er sexfiksert og psykisk ustabil.
Betty er sexfiksert og psykisk ustabil.

Ukens klassiker – Betty Blue

Regissør Jean-Jacques Beineix kom i 1986 med en dampende het psykologisk samlivsskildring.

Zorg tilbringer hete sommerdager som vaktmester og altmuligmann langs havet. Livet hans er rolig og avslappet, preget av en fast og trygg rutine, helt til Betty dumper ut av det blå. Og blå er et stikkord, det er nemlig den sexfikserte pikens favorittfarge. Derfra trekkes Zorg ut av sin sikre rammer og inn i verden preget av sex, kjærlighet og etterhvert galskap.

Filmen tar seg god tid til å skildre hvordan Betty blir stadig sprøere, og hvordan hun spises opp av sine egne tvangstanker. Som seer lurer vi etterhvert på hvor lenge Zorg orker å holde ut de stadig tiltakende seksuelle og psykiske eskapadene. Slikt blir det klassiker av.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen