Helgens anbefalinger - uke 28

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger.

Ukens kinofilm - Harry Potter og Føniksordenen

En eldre og dystrere Harry er kinoaktuell.
En eldre og dystrere Harry er kinoaktuell.

Ta tryllestaven fatt, rot fram eleksirkokeboka og sving deg på den flyvende kosten. Harry Potter og resten av gjengen fra Galtvort Høyere Skole For Hekseri Og Trolldom er tilbake.

Daniel Radcliff er blitt eldre, det samme er rollekarakteren hans Harry Potter. I det femte skoleåret er tingene ikke bare en lek lenger. Frontene trekkes opp klarere, og det er himla mye trøbbel i vente når Harry prøver å overbevise de voksne om at Voldemort er tilbake for alvor.

Vår anmelder mener denne filmen er visuelt mørk og tematisk grønn med litt for mye muskelfleksing. Likevel mener han at den kommer til å appellere til dem som er slukt av Harry Potters univers. Han gir den derfor 6 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - Blood Diamond

To ekstreme motparter blir nødt til å samarbeide i en gripende historie.
To ekstreme motparter blir nødt til å samarbeide i en gripende historie.

En sexy journalist jakter på den skikkelig hete storyen, en kynisk leiesoldat jakter på den helt store diamanten, og den fattige fiskeren vil egentlig bare redde familien. Tre totalt forskjellige mål i livet tvinnes sammen i Edward Zwicks stilige og brennhete actionfilm fra et Sierra Leone i borgerkrig.

Danny Archer skylder berg med penger og sitter skikkelig i klisteret. Ryktet om en enorm diamant kan være hans redning, om det viser seg å være sant. Maddy Bowen prøver å stille vestlige edelstenforhandlere til veggs ved å avsløre at de tjener på konfliktdiamanter. Solomon Vandy mister sønnen sin til brutale opprørsstyrker og plasseres selv i en diamantgruve hvor han finner en enorm diamant.

Vår anmelder mener denne filmen er svært god, spesielt fordi den ved siden av å være skikkelig action skildrer kollisjonen mellom motstridende ambisjoner og menneskesyn på en upretensiøs og rørende måte. Han gir den derfor 8 av 10 poeng.

Ukens klassiker - The mission

Robert De Niro og Jeremy Irons i en sterk film fra 1986.
Robert De Niro og Jeremy Irons i en sterk film fra 1986.

Klassikeren denne helgen tar oss med til atter en skamplett i vår historie. Nærmere bestemt den europeiske manns inntok i Sør-Amerika. Det nye golde landet bugner av skatter, både gull og slavemateriale. Og jesuittene følger slavehandlerne hakk i hel inn i jungelen.

Jeremy Irons spiller Gabriel, en troens mann som skal undersøke den plutselige døden til en av hans brødre i ånden. Den andre store skuespillere denne klassikeren har å by på er faktisk Robert De Niro, som denne helgen spiller en hensynsløs menneskehandler. Karakteren til Irons og DeNiro blir brikker i et historisk såvel som menneskelig drama mesterlig brakt til live av regissør Roland Joffes. Godt manus, godt skuespill og en ikke minst hard og uforglemmelig slutt gjør denne filmen til en verdig klassiker. Amen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen