Helgens anbefalinger - uke 26

Ukens kinofilm - Die Hard 4.0

Du bare kødder ikke med John McClane. Basta.
Du bare kødder ikke med John McClane. Basta.

Yippi Kia Yeai. John McClane, den rappkjefta purken som nekter å dø er tilbake. Årevis etter han tok rotta på Hans Gruber viser Bruce Willis at han fortsatt klarer å hevde seg i en hard og tidvis selvironisk actionfilm. Og bare la det være sagt, dette er action på høyt nivå.

I en stadig mer teknologisk tidsalder har selvsagt ikke terroristene ligget på latsiden og latt utviklingen gå sin gang uten dem. Derfor er det verdt å merke seg at terroranslaget i "Die Hard 4.0" ikke kommer fra turbankledde mørkemenn fra Midtøsten, men fra etablert amerikanske samfunnsborgere. Istedenfor å bruke biologiske masseødeleggelsesvåpen går skurkene løs på alle datasystemene som styrer samfunnet. Resultatet er håpløst kaos.

Vår anmelder mener denne filmen er god og gir den derfor 7 av 10 poeng.

Ukens DVDfilm - Flags of Our Fathers

"Flags of Our Fathers" er nøktern og lavmælt.

Fire amerikanske soldater blir fotografert mest de heiser flagget sitt mens de harde kampene på Iwo Jima raser rundt dem. Kort tid etterpå er to av dem døde og de to andre er hjemme igjen på amerikansk jord. De har nemlig havnet i klørne på et enormt pr-maskineri som prøver å skaffe mer midler til krigshandlingene.

Clint Eastwood har laget en medrivende og oppsiktsvekkende nøktern film om hvordan en handling langt vekke kan fordreies og misbrukes som et markedsføringssymbol. Spesielt sterkt er også soldatenes tydelige misnøye og ubekvemmlighet over å bli brukt av ett rått pr-apparat.

Vår anmelder mener denne filmen er svært god og gir den derfor 8 av 10 poeng. Hun mener filmen er noe så sjeldent som en lavmælt og nøktern krigsfilm.

Ukens klassiker - Braveheart

"
"Braveheart" er en blodig kjærlighetshistorie

I det herrens år 1314 stormet sultende og håpløst underlegene skotske patrioter de engelske styrkene ved Bannockburn. Høres det kjent ut? Ikke så rart, det er jo tross alt en av de kuleste epilogene Mel Gibson har vært involvert i.

Gibsen spiller skotske William Wallace, en mann som ufrivillig dras inn i skottenes frihetskamp mot engelskmennenes overmakt. Først når han elskede blir brutalt drept våkner opprøreren i ham. Til gjengeld våkner han hinsides all temming. Det tar ikke lang tid før engelskmennene har et seriøst problem i den hårete muskelbunten i mannekjole. Uheldigvis for engelskmennene er Wallace også litt av en strateg.

Gibson har selv regissert denne historiske storfilmen om kjærlighet, vennskap og frihet. Resultatet er intet mindre enn episk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen