Helgens anbefalinger - uke 26

Hver fredag klokken 17.00 presenterer Kulturo tre filmer vi synes er verdt å bruke tiden i helgen på. Dette er denne helgens anbefalinger:

Se større versjon og flere bilder
Kilen? Foto: Fox Film

Ukens kinofilm – Date Movie

Av mangel på intellektuelle kinopremierer denne uka, er det den uintellektuelle siden som får helgens anbefaling. Gjengen bak "Spy Hard" og "Scary Movie" har fått frie tøyler, og denne gangen gjør de narr av alt som har med romantiske komedier å gjøre. Jentene i kinosalen får den etterlengtede kjærlighetsfilmen, og gutta får ledd av seg hormonene. Alyson Hannigan har kvittet seg med fløyta fra "American Pie" og erstattet den med et sverd ala "Kill Bill." Hun spiller rollen som Julia Jones (etter Julia Roberts og Bridget Jones) som møter sin meget britiske utkårede. Men før de kan gifte seg i sitt "store fete greske bryllup" må de møte "bryllupsplanleggeren" og så går soga. Så om du ikke blir så mye smartere av denne filmen, får du i hvertfall en liten oppsummering av stort sett det meste som kan krype og gå av slike "date movies."

Se større versjon og flere bilder
Hva? Skulle jeg ikke filme gulvet? Foto: Scanbox

Ukens DVD film – Me and you and Everyone We Know

Regissør Miranda July er tidligere performancekunstner, og har hatt utstillinger på blant annet Guggenheim-museet. Dette er hennes første tur opp til filmformatet, og turen har gått meget greit. Et herlig kaos oppstår i det Richard (John Hawkes fra Miami Vice) møter Christine (Miranda July). Han er nylig fraskilt og hun kjører pensjonisttaxi og lager sprø kunstfilmer på si. "Me and You and Everyone We Know" er en herlig film med en herlig samling av karakterer. En film som er varm og herlig, og som viser hvordan mange rare karakterer finner hverandre i en salig blanding av kjærlighet og vennskap. Den har vunnet flere priser, blant annet Gullkameraet i Cannes, og er en overraskelse av de sjeldne i filmhyllene.

Se større versjon og flere bilder
James dean viser hvordan man spiller kul. Foto: Warner Bros

Ukens klassiker – Rotløs Ungdom

Tidenes filmhunk James Dean (Øst for Eden) gjorde for alvor inntog i filmverdenen med "Rotløs Ungdom." Filmen blir denne sommeren satt opp på kino, men kan godt nytes hjemme i sommervarmen. Denne filmen står i filmhistorien som selve symbolet på ungdomsopprør. Dean spiller Jim Stark som fortvilet prøver å bli akseptert av forelderene. Til tross for det havner han stadig i trøbbel. Filmen har blitt legendarisk takket være James Deans glimrende skuespill, men også Nicholas Rays regi har gjort denne filmen meget minneverdig. Filmen inneholder klassiske scener som "chicken-run"-scenen, hvor to kjørte mot et stup og konkurrerte om hvem som kunne hoppe ut sist før bilene forsvant utfor stupet. "Rotløs Ungdom" er en film som ikke bare gjorde James Dean til stjerne, men som også ga ungdomsopprør en helt ny betydning. James Dean døde før premieren, og ville fylt 76 år i år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen