Helgens anbefalinger - uke 25

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - Speed Racer

Bilkjøring er meningen med livet i
Bilkjøring er meningen med livet i "Speed Racer".

Brødrene Wachowski er kinoaktuelle igjen. Denne gangen tar de oss med på et fargesprakende og fartsfylt eventyr fra motorsportens verden.

Kjøring ligger i blodet til hovedpersonen og familien hans. Det er kanskje ikke så rart når familienavnet er Racer. Unge Speed er det nyeste utskuddet på familiens fartsglade tre, på tross av at storebror Rex Racer døde under det farlige løpet Casa Cristo. Speed får en dag tilbud om å kjøre for E.P. Royalton og hans gigantselskap, et tilbud Speed avslår i lojalitet med familiens eget foretak. Slikt takler selvsagt kaksen Royalton svært dårlig, og dermed havner Speed på førstnevntes hatliste. Dermed starter en kamp om motorsportens fremtid og familieverdier i en moderne David mot Goliat-fortelling lagt til racermiljøet.

Vår anmelder synes denne filmen er en tøff visuell nytelse fra ende til annen. Faktisk mener han at racing ikke blir kulere enn dette på film, nettopp på grunn av filmens visuelle særpreg. Han kaller den derfor genial, og gir filmen 9 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - Arn - Tempelridderen

Arn kjemper i Det Hellige Landet.
Arn kjemper i Det Hellige Landet.

Basert på Jan Guillos suksessromaner kommer her den første delen av historien om Arn på DVD.

Arn Magnusson blir født i Sverige i 1150. Han vokser opp i kloster, og skriftens vei ligger egentlig foran hans sandalkledde føtter. I alle fall var det planen før han møtte vakre Cecilia, som tar hans hjerte med storm. Det blir starten på en kjærlighet som skal skade dem begge. Cecilia sendes til kloster for å gjøre bot, mens Arn får muligheten til å gjøre opp for seg som kriger i Det Hellige Land.

Dette er en skandinavisk storproduksjon, stappet med både kjærlighet og krig, hvor både scenene som hører elskoven og slaktingen til holder et overraskende høyt nivå. "Arn - Tempelridderen" er uten tvil en historisk action-og dramafilm man bør få med seg, om ikke annet så for å se at nordisk film ikke står tilbake for Hollywoodproduksjonene på noe vis. Vår anmelder så filmen da den gikk på kino og betegnet den da som svært god. Derfor fikk filmen 8 av 10 poeng.

Ukens klassiker - La Reine Margot

Kjærligheten blomstrer i
Kjærligheten blomstrer i "La Reine Margot", all brutaliteten til tross.

Basert på Alexander Dumas roman kom regissør Patrice Chéreau i 1994 med denne blodige, brutale og erotiske klassikeren med Bartolomeusnatten i 1572 som bakteppe.

Henrik av Navarra dro til Frankrike for å gifte seg med Margarete av Valois, datter av Katarina av Medici og søster til kong Karl IX av Frankrike. Henrik var protestant, hans kommende brud og hennes familie katolikker. Dermed blandes religionskonflikten med politikken på det franske hoff, et hoff så dekadent og svulstig fremstilt i denne filmen som aldri før. Isabelle Adjana spiller Margot, en bortskjemt pike på jakt etter den store kjærligheten. Etterhvert dras hun mer og mer inn i det politiske spillet ved hoffet, og tar sin egne forholdsregler for å overleve.

Dette er først og fremst et gripende historisk drama. Filmen makter å kombinere spenning og historie, brutalitet og kjærlighet og mord og erotikk. Attpåtil klarer "La Reine Margot" å fremstå som ganske historisk korrekt. Slikt blir det klassikeremne av.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen