Helgens anbefalinger - uke 25

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - Black Snake Moan

Samuel L. Jackson er langt nede.
Samuel L. Jackson er langt nede.

Lazarus er en bluesartist som selv blir nødt til å smake på den blå følelsen. Etter at kona er utro og ekteskapet har raknet er han så langt nede at intet lyspunkt kan skimtes. Helt til han møter Rae.

Høres ut som en klassisk love-story? Langt ifra. Rae har nemlig sin egen mentale bagasje. Etter at hennes store kjærlighet verver seg til militæret gjør hun det eneste hun kan, tilfredstille menn som for å stilnet kløen mellom bena. Helt til hun møter Lazarus. Craig Brewers film er verdt å få med seg, ikke minst fordi etablerte Samuel L. Jackson spiller mot en jypling som må bevise seg selv på lerret, nemlig Justin Timberlake.

Vår anmelder mener denne filmen er svært god film, ikke minst fordi den har funnet balansen mellom kitsj og kult samtidig som den har en spennende vri. Han gir den derfor 8 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - Som små barn

Brad har erotiske fantasier om føttene til og resten av Sarah.
Brad har erotiske fantasier om føttene til og resten av Sarah.

Patrick Wilson spiller Brad, en udugelig akademiker som har strøket to ganger på eksamen. Det hjelper ikke på selvfølelsen at han er gift med smellvakre og suksessrike Kathy. Hans følelse av at noe vesentlig mangler i livet deles av Sarah, spilt av Kate Winslet, som er gift med en særdeles velstående herremann.

Deres veier krysses, og ut av den desperate følelsen av å mangle noe vesentlig, og et brennende ønske om leve livet til det fulle oppstår et hett, intimt og ikke minst erotisk forhold mellom de to.

Regissør Brewer skildrer lidenskap, erotikk og en nesten skremmende ansvarsfriskrivelse i selvoppfyllelsens navn på en gjennomført og god måte. Filmen ble nominert til tre Oscar.

kens klassiker - Star Wars VI: The Return of the Jedi

Selv aliens er glad i lettkledde damer. Luke må befri prinsesse Leia.
Selv aliens er glad i lettkledde damer. Luke må befri prinsesse Leia.

Finn frem kappa, hent lyssabelen ut av skapet. Det er på tide å slippe din indre jedi eller sith fri.

I denne spektakulære avslutningen på stjernekrigeposet har Luke Skywalker endelig fått prioriteringene i orden. Han er jedi slik Yoda alltid har ønsket, rettferdig, morsom og ikke så rent lite kjekk. Men fra spøk til alvor. Unge Skywalker må redde Han Solo fra karbonboksen han er fanget i, overliste fedmeberget Jabba the Hut og kjempe mot den fryktelige Darth Vader.

George Lucas har her laget en film som er intet mindre enn en storslagen avslutning på ett av de virkelige store filmeposene. Det visuelle og det musikalske går hånd i hånd om å servere stor film enten du er på venstre eller høyre siden av kraften.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen