Helgens anbefalinger ? uke 23

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - Sex and the City

Sexy og single?
Sexy og single?

Charlotte, Miranda, Samantha og selvølgelig Carrie er endelig klare for å bevise at en TV-serie definitivt kan gjøre det riktig så bra på kinolerretet.

Siden sist vi møtte de sexfikserte damene fra storbyen har de kommet noe til ro. Barn har vokst til, kjærlighet blitt styrket og kanskje størst av alt; Carrie skal endelig gifte seg med Mr. Big. Alt er med andre ord duket for en vakker, mimrende og god avslutning på en suksess-serie tenker du, men akk og ve. Nei, hverdagen innhenter nemlig også damene fra det store eplet. Sexliv tørker ut, samlivsproblemer gjør seg gjeldende, og det faktum at Carries forestående bryllup annonseres skyhøyt i sladrepressen gir Mr. Big skikkelig kalde føtter.

Vår anmelder mener denne filmen er intet mindre enn fantastisk, og synes den er selve gulleksemplet på hvordan en TV-serie kan gjøre seg på kino. Derfor gir hun filmen 9 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - December Boys

Maps og kompisene ønsker seg en familie.
Maps og kompisene ønsker seg en familie.

Kan magikerlærling Daniel Radcliffe noe mer enn å vifte med en tryllestav? Det levner i alle fall ukens DVD-film liten tvil om.

Radcliffe spiller Maps, en av fire tenåringer som vokser på barnehjemmet. Han og kameratene Spit, Spark og Mist er alle født i desember, derav også deres kallenavn og filmen tittel. Og hva ønsker barn på hjem seg aller mest i verden? Jo, en familie. Maps blir en naturlig leder i gjengen, og guttene danner enkelt og greit sin egen familie. Problemet oppstår når et ungt par så tilbyr seg å adoptere én av dem, og et tidligere sterkt vennskap guttene i mellom renner ut i sjalusi og konkurranse.

Dette er Daniel Radcliffs første store rolle etter Harry Potter, og en god en sådann. Vår anmelder synes denne filmen er svært god på grunn av godt skuespill og mye hjertevarme. Hun gir den derfor 8 av 10 poeng.

Ukens klassiker - Det Syvende Innseglet

Regissør Ingmar Bergman stiller store spørsmål i sin film.
Regissør Ingmar Bergman stiller store spørsmål i sin film.

Vi tar for oss et eksistensielt mesterverk av Ingmar Bergman. Filmet i 1957, er denne filmen i sorthvitt en av de virkelig store perlene europeisk filmhistorie har å by på.

Ridderen Antonius Block, spilt av Max von Sydow, vender hjem fra korstogene og finner kjente trakter herjet av svartedauen. Et dagritt fra den trygge heimen blir så den noble Block oppsøkt av Døden selv, og via ett hardt parti sjakk klarer vår stridskjempe å forhandle seg frem til litt lenger levetid. Med mannen med ljåen pustende i nakken stresser Block hjem. Underveis møter han mye elendighet og eksistensielt mørke, men også snev av glede og livslyst før hans siste time er kommet.

Med denne filmen ville regissøre Ingmar Bergman, som døde i fjor, sin egen dødsangst til livs. Her går spørsmål om tro, lykke og selve tilværelsen hånd i hånd. Undertegnede blir i alle fall følelsesmessig sjakk matt av Bergmans klassiker.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen