Helgens anbefalinger - uke 22

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - The Ruins

Ferie i tempelruin er ikke alltid like lurt.
Ferie i tempelruin er ikke alltid like lurt.

I det enorme mylderet av hele to kinopremierer seiler "The Ruins" opp som anbefaling. For selv om den ikke er den beste skrekkfilmen siden tidenes morgen, så lar den deg trolig revurdere ditt valg av feriedestinasjon.

To gutter og to jenter, alle vidt forskjellige naturligvis, drar på slutten av deres ferie innom en gammel tempelruin i Mexico. Byggverket stammer fra mayaenes tid, og det høres jo unektelig fristende ut for alle med en liten Indiana Jones i magen? Problemet oppstår når lokalbefolkningen jager dem til toppen av ruinen, uten mulighet til å komme ned igjen. Jaja tenker du, da kan man jo nyte utsikt og godt vær i prektige historiske omgivelser. Neppe. For det første regner det. For andre så har noe utspekulert, ondt og direkte jævlig sin tilværelse i ruinenes mørke kriker og kroker.

Vår anmelder mener denne filmen er gjennomført velspilt, og han var imponert over hvor skummel ett stykk tempelruin faktisk kan være. Likevel mener han filmen har noen logiske brister, uten at dette går vesentlig ut over skrekkpotensialet. Han synes derfor filmen er nokså god, og gir den 6 av 10" poeng.

Ukens DVD-film - Om forlatelse

På grunn av en skamfull løgn ødelegges en gryende kjærlighet.
På grunn av en skamfull løgn ødelegges en gryende kjærlighet.

Fy, så varmt vær det er meldt denne helgen. Da er det få ting som er bedre enn å se Kiera Knightley og James McAvoy i et glitrende kjærlighetsdrama i late britiske sommerdager anno 1940.

Knightley spiller Cecilia Tallis, en lettere bortskjemt og akk så elegant overklassepike. McAvoy spiller Robbie Turner, husholderskens sønn som soper opp smuler fra de rikes bord. Du ser tegninga? Javisst, de forelsker seg og alt er i grunn fryd og gammen. I alle fall om det ikke hadde vært for Cecilias fantasirike lillesøster. Hun beskylder nemlig Robbie for en forbrytelse han ikke har begått. Slik legges de amorøse planene brutalt på hylla, og herr Turner stifter bekjentskap med både fengselet og fronten i Frankrike.

Regissør Joe Wright har her laget en atypisk fortelling om kjærleiken. For selv om følelsene er sterke, så er det bare en bildebokfantasi at alt går bra til slutt. Sentrale spørsmål i "Om forlatelse" er, som tittelen antyder, anger, skyld, tilgivelse og ikke minst kjærlighet. Hele sulamitten er nydelig filmet, godt spilt og perfekt balansert.

Ukens klassiker - Nøkkelen til Provence 1 - Min fars ære

Filmen skildrer forfatter Marcel Pagnols varme sommerminner som unggutt.
Filmen skildrer forfatter Marcel Pagnols varme sommerminner som unggutt.

Meget mulig er dette en film mange har blitt tvunget til å se i fransktime etter fransktime. Likefullt er regissør Yves Roberts første av to filmer basert på barndommen til forfatter Marcel Pagnol en herlig sommerklassiker.

Lille Marcel bor med moren og faren i Marseilles. For ham blir det et eventyr uten like å tilbringe sommeren i et lite hus i Provence. Her venter fjell, natur og vennskap med gutten Lili. Sammen oppdager de to guttene at alt, også sommerens deilige dager, har sin ende.

Fortalt med kløkt, humor og veldig mye varme er "Nøkkelen til Provence 1 - Min fars ære" en rett og slett deilig lat og passe filosofisk sommerfilm.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen