Helgens anbefalinger - uke 20

Ukens kinofilm - Paranoid Park

Klar for poetisk thriller?
Klar for poetisk thriller?

For Alex, spilt av amatøren Gabe Nevins, dreier livet seg stort sett om skating, helt til han ved et uhell kommer til å drepe en sikkerhetsvakt. Derfra tar regissør Gus Van Sant oss med på en poetisk og paranoid tur gjennom et ungt sinn.

Alex sliter med problemer som er typiske for ungdommer i vår samtid. Foreldrene hans skal skilles. Han har en flott kjæreste, men har vansker med å skille mellom sex og kjærlighet. Det forventes at han oppfører seg som en voksen, selv om Alex egentlig vil være uansvarlig og fri som et barn. Sistnevnte går i alle fall dunken da han involveres i et dødsfall. Slik forteller regissør Van Sant, godt hjulpet av fotograf Christopher Doyles svevende og solide kamera-arbeid, en tankevekkende thriller.

Vår anmelder synes denne filmen er svært god. Han betegner den som smart, dypsindig og klok, for ikke å snakke om spennende og underholdende. Derfor gir han filmen 8 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - 30 Days of Night

Blodsugere stortrives i mørke og kulde.
Blodsugere stortrives i mørke og kulde.

Sitter du og synes synd på deg selv og dine nærmeste fordi det er meldt kaldt, rått og vått vær hele 17.mai-helgen? Da får dette deg i bedre humør. De stakkars menneskene i Barrow sliter nemlig med sprengkulde, tilnærmet evig mørke og blodsugere. Hipp, hipp, hurra!

Kommer du langt nok nord forsvinner solen om vinteren for en begrenset tid. Det lille hølet Barrow i Alaska er nettopp et slikt sted. Det trenger jo ikke være så ille, i alle fall ikke om man ser potensiale i mye søvn, peiskos, god mat og alt annet som hører vintermørket til. Likevel har folkene i Barrow et direkte dødelig problem. For hvem trives i stummende mørke? Blodsugere vel. Og når tørste vampyrer får ferten av konstant etegilde i 30 dager, ja da er blodorgien i gang.

Vår anmelder så filmen da den gikk på kino, og mente da at regissør David Slade kan dette med å regissere tette og intense thrillere. Vår mann syntes også at Josh Hartnett skiller seg positivt ut som skuespiller. Derfor gav han filmen 8 av 10 poeng.

Ukens klassiker - Fantasia

Får du lov til å ta på deg den hatten der Mikke?
Får du lov til å ta på deg den hatten der Mikke?

Som dere alle vet er det Norges nasjonaldag i løpet av helgen. Da må vi nesten servere en klassiker som byr på feststemte farger og musikalsk lekenhet.

Walt Disney har, uansett om man liker produksjonen fra de senere årene eller ei, gitt ut en lang rekke klassiske tegnefilmer for store og små. Kanskje fremst i rekken av disse står den fargesprakende "Fantasia" fra 1940. Her har animatørene fått fritt spillerom til å tolke og fremstille klassisk musikk visuelt. Ved siden av å introdusere oss for Mikke Mus som magikerlærling, får vi også se dansende flodhester, sultne krokodiller og vakre pegasuser. p

Bortsett fra å påpeke at dette er en elementær tegnefilm alle bør ha et forhold til, vil undertegnede gjerne bruke en billig allitterasjon til slutt: "Fantasia" er fantastisk!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen