Helgens anbefalinger - uke 17

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens filmanbefalinger:

Ukens kinofilm - Reservation Road

Ethan og Grace har mistet sønnen sin. Politiet leter etter drapsmannen.
Ethan og Grace har mistet sønnen sin. Politiet leter etter drapsmannen.

Familiefaren Ethan Larner (Joaquin Phoenix) skulle bare fylle bensin på bilen. Kona Grace (Jennifer Connelly) skulle bare få seg en matbit. Sønnen deres Lucas skulle bare forte seg ut i veien for å slippe ut noen insekter han hadde fanget tidligere på dagen. Mer skal det ikke til for at en liten gutt mister livet.

Samtidig skulle Dwight Arno (Mark Ruffalo) bare kjøre hjem fra baseballkamp med sin trøtte sønn i passasjersete. Han mister kontrollen på bilen og kjører på noen. Han blir redd, stikker av. Slik blir to fedre hovedkarakterene på hver sin kant i jakten på en morder. Larner spises opp av frustrasjon og tanken på hevn etter at sønnen hans dør. På sin side sliter Arno med egne dystre tanker mens etterforskningen går sin gang.

Vår anmelder mener denne filmen er både spennende og innsiktsfull, med temaer som det å miste et barn, sorg, sinne, frustrasjon og hevntanker. Derfor syns han filmen er god, om enn kanskje en smule konstruert. Han gir filmen 7 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - Mordet på Jesse James av den feige Robert Ford

Robert Ford er nesten manisk opptatt av Jesse James.
Robert Ford er nesten manisk opptatt av Jesse James.

Hvordan kan fascinasjon og stormende begeistring lede til et mord? Få svaret på DVD denne helgen, i en visuell vakker og psykologisk dyptpløyende western.

Robert Ford er mildt sagt hekta på Jesse James. Til slutt oppsøker han den legendariske banditten og slutter seg til gjengen hans. Hvorfor? Fordi han er lut lei av å være et null, en mann ingen husker, en feiging uten betydning. Forholdet han utvikler til Jesse James fortelles her intrikat og drivende av regissør Andrew Dominik på et vakkert visuelt bakteppe.

Casey Affleck gjør en imponerende rolletolkning som Robert Ford. Det samme må kunne sies om Brad Pitts arbeid med å skape et forstyrret og merkelig lovbryter. Vår anmelder mener filmen er veldig god på alle måter, men gir DVD-utgivelsen litt trekk for manglende ekstramateriale. Derfor gir vår mann filmen 7 av 10 poeng.

Ukens klassiker - Being John Malkovich

Det er noe virkelig rart med Craigs arbeidsplass.
Det er noe virkelig rart med Craigs arbeidsplass.

Hjernen til John Malkovich er mer eller mindre ufrivillig hovedkarakteren i Spike Jonzes klassiker fra 1999.

Craig Schwartz, spilt av John Cusack, er en begavet og arbeidsledig kar som utfolder seg kunstnerisk med dukker. Han kone Lotte Schwartz, spilt av Cameron Diaz, foreslår mellom stellet av alle dyrene hun har plassert i deres felles leilighet at Craig burde få seg en jobb. Som sagt, så gjort. Kort tid etterpå begynner vår mann Craig en rar arbeidstilværelse i en halv etasje, der han ved siden av en sexy og distansert kollega også finner en merkelig liten portal. Portalen går rett inn i hjernen til John Malkovich, og krabber du inn deler du alle sanseinntrykkene og opplevelse sistnevnte gjennomgår de neste 15 minuttene. Derfra tar det ikke kort tid før store pengesummer, kjærlighet og ikke minst John Malkovich selv får alt til å gå skikkelig over styr.

Regissør Jonze lagde med denne filmen en smart og humoristisk fortelling som tar ønsket om å være noen andre skikkelig på kornet. For hvor mange har ikke ønsket at de var noen penere, sterkere, mer berømte og mer suksessrike mennesker i et storsamfunn hvor det er fort gjort å bli oversett i den ubetydelige mengden?

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen