Helgens anbefalinger - uke 17

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Mark Wahlberg havner i trøbbel med myndighetene i
Mark Wahlberg havner i trøbbel med myndighetene i "Snikskytter".

Ukens kinofilm – Snikskytter

Det produseres actionfilmer i Amerika like raskt som billige CD-spillere i Kina. Det er legitimt å spørre om sjangeren ikke har utspilt sin rolle, i alle fall slik alt for mange Hollywood-produksjoner ender opp. Her anbefaler vi en tilnærmet sjeldenhet; nemlig en beinhard og intelligent actionfilm.

Bob Lee Swagger, spilt av Mark Wahlberg ("The Departed", "Boogie Nights"), er snikskytter av ypperste klasse, helt til han blir sveket av sine egne. Etter en selvpålagt isolasjon i fjellheimen lar han seg rekruttere til et helt spesielt oppdrag, nemlig å hindre at en annen snikskytter planter ei kule i skallen på presidenten. Men er egentlig Swaggers oppdragsgivere til å stole på denne gangen?

”Snikskytter” er tidsriktig og smart actionfilm med mye mer enn bare skyting. Vår anmelder mener filmen er overraskende mørk og full av skarpe politiske observasjoner. Hun gir den derfor 8 av 10 poeng.

Ukens DVDfilm – The Departed

Knallsterke skuespillere i en knallgod film.
Knallsterke skuespillere i en knallgod film.

En vis mann sa at gode kunstnere kopierer, mens geniale kunstnere stjeler. Regissør Martin Scorsese er intet unntak med sin versjon av Hong Kong-filmen ”Infernal Affairs”.

Collin Sullivan (Matt Damon) og Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) gikk sammen på politihøgskolen. Mens Costigan blir plukket ut til å infiltrere mafiaen, klatrer Sullivan jevnt og trutt oppover i politiets rekker. Det ingen vet er at han egentlig er mafiaens mann. Slik starter en intens og elegant muldvarpjakt. Alec Baldwin, Leonardo DiCaprio, Mark Wahlberg, Matt Damon og Jack Nicholson. Høres imponerende ut eller hva? Og la oss bare få sagt det, ovennevnte skuespillere i en fortelling av dette kaliberet kan ikke bli annet enn knallsterkt.

Vår anmelder mener filmen er stappfull av vold, kynisme og banning som er så stilfullt fremført at det går rett hjem. Han synes filmen er genial og gir den 9 av 10 poeng.

Ukens klassiker – The Magnificient Seven

Beinharde cowboyer tar til hest i
Beinharde cowboyer tar til hest i "The Magnificent Seven".

Japanske Akira Kurosawa lagde i sin tid mesteverket ”De syv samuraier”. Det tok ikke lang tid før storfilmen ble adoptert av Hollywood og gitt en ekte amerikansk vri. Resultatet er blitt en skikkelig klassiker.

Storyen er noenlunde kjent for dere som har sett Kurosawas originalfilm. For dere andre; en liten meksikansk landsby har sett seg grundig lei av at en gjeng nådeløse banditter stjeler maten deres hvert år. Ikke har de stakkars landsbybeboerne stort å stille opp med heller. Resultatet blir at de leier inn syv våpenføre cowboyer. På rollelisten finner vi blant annet Yul Brynner, Charles Bronson, Steve McQueen og James Coburn.

Regissør John Sturges klassiker fra 1960 har gått inn i filmhistorien med slagordet ”De var syv, og kjempet som 700”. Filmen bærer på ingen måte preg av å være en remake. Faktisk er det vel relativt ukjent for den jevne titter at filmen er en nyinnspilling. Uansett har Sturges laget en klassisk western med klasse som det ryker skikkelig krutt av.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen