Helgens anbefalinger - uke 15

Hver fredag klokken 14.00 presenterer Kulturo tre filmer vi synes er verdt å bruke tiden i helgen på. Dette er denne helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm – Perfect Stranger

Bruce Willis og Halle Berry spiller mot hverandre.
Bruce Willis og Halle Berry spiller mot hverandre.

Gravejournalisten Rowena Price, spilt av Halle Berry (”Monsters Ball”), får mistanke om at dødsfallet på en av hennes venner henger sammen med aktivitetene til den mektige reklamemannen Harrison Hill. Han spilles for øvrig av ingen ringere enn Bruce Willis (”Die Hard”-filmene). Rowena gjør som gravejournalister bør, og infiltrerer Hills firma. Slik starter et spill mellom to mennesker hvor det viktigste er å beskytte sine egne hemmeligheter.

Dersom du ikke er voldsomt bevandret i thrillersjangeren kan man si at regissør James Foley har laget en sexy thriller med tempo, plot og gjennomført gode skuespillerprestasjoner fra verdensberømte skuespillere. Har du en fascinasjon for den morderiske avgrunnen i mennesket er denne filmen dog kanskje for lett, for ulogisk og for kjip for deg. Det er i alle fall ingen hemmelighet hva vår anmelder synes om "Perfect Stranger", han gir den nemlig 2 av 10 poeng.

Ukens DVD-film – Vitenskap om drømmer

Vanlig dag på jobben?
Vanlig dag på jobben?

Regissør Michel Gondry, mannen bak ”Evig solskinn i et plettfritt sinn” og en endeløs rekke av sære musikkvideoer, viser atter en gang sin fascinasjon for de rare irrgangene i menneskesinnet. Denne gangen tar han for seg drømmene våre, og hvordan de påvirket livet i våken tilstand. Gael Garcia Bernal ("Babel") spiller den forsiktige og tilbaketrukne Stephane, som til tross for et ikke enormt spennende liv har de villeste drømmer. Når han attpåtil møter to lekre nabojenter, både i drømmeland og ellers, er scenen satt for en underholdende og dyp filmopplevelse.

Michel Gondry har levert en god film fra a til å, og vår anmelder mente at filmen faktisk er som en drøm, søt og sjarmerende det ene øyeblikket og forvirrende og kaotisk i det neste. Han gav den derfor 7 av 10 poeng da den gikk på kino.

Ukens klassiker – De Ubestikkelige

Andy Carcia i full mundur.
Andy Carcia i full mundur.

Vi er i USA på 1930-tallet. Lange frakker og stilige hatter preger moten, elegante biler kjører parade i gatene. Likevel er det noe elementært som mangler. Alkoholen, folkens, djevelen i flaska! Og djevel er stikkordet, for det er bare en hard mann som Al Capone som kan tjene penger i slik et skittent marked. Men hva skal til for å stoppe ham? Hvem tør å ta opp kampen mot den organiserte kriminaliteten omgitt av et korrupt politivesen? Løsningen blir Eliot Ness og hans ubestikkelige.

Filmskaper Brian De Palma har et mildt sagt imponerende lass av gode skuespillere med seg i denne filmen. Robert De Niro, Kevin Costner, Sean Connery og Andy Carcia spiller alle meget godt, i en stilsikker og ren gangsterfilm det absolutt gjelder å få med seg. Finn frem vesten og sigaren, unn deg et glass og snurr film.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen