Helgens anbefalinger ? uke 14

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm – Things We Lost in the Fire

Halle Berry og Benicio Del Toro hjelper hverandre gjennom sorgen i
Halle Berry og Benicio Del Toro hjelper hverandre gjennom sorgen i "Things We Lost in the Fire".

Notoriske hardhaus Benicio Del Toro klarer faktisk å spille overraskende mykt og tankefullt mot Halle Berry i regissør Susanne Biers nye drama.

Etter at Audrey, spilt av Halle Berry, mister ektemannen sin gjennom elleve år på grunn av blind vold, rakner hennes trygge tilværelse. Også ektemannens bestevenn Jerry, en narkoman på vei til å snu livet sitt, mister et stødig anker i livet. Sammen hjelper de hverandre gjennom sorgen, motløsheten og problemene i hverdagen. Biers nye film stiller også sentrale spørsmål av typen; når er det greit å slutte å sørge? Er det lov å forelske seg i din avdøde bestevenns kone? Og hvordan blir vonde følelser til gode minner?

Som nevnt er det store spørsmål pakket inn i god film med godt skuespill vi får servert her. Vår anmelder mener det samme, og gir filmen derfor 7 av 10.

Ukens DVD-film – American Gangster

Høyt henger de, dypt faller de. Det gjelder også for heroinbaron Frank Lucas.
Høyt henger de, dypt faller de. Det gjelder også for heroinbaron Frank Lucas.

Ridley Scott slipper sitt menneskelige mafiadrama på DVD. Og det er litt av fryd, ikke minst fordi filmen i en lengre versjon fremstår som bedre, ryddigere og mer gripende.

Frank Lucas, spilt av Denzel Washington, ser sitt snitt til å segle opp i narkobransjen i New York etter at sjefen hans får hjerteinfarkt. Men der sjefens hans drev dophandel på vegne av andre, mektigere menn, vil Lucas selv sitte i sjefsstolen. Slik fødes en heroinbaron. Washingtons motspiller i filmen er Russel Crowe. Han har rollen som Ritchie Roberts, en noe rufsete politimann. Roberts gjør det ikke lett for seg selv ved å være en av de få ærlige purkene i hele etaten. De to personskildringene danner grunnsteinene i et solid drama med klare mafiatendenser.

Vår anmelder synes særlig den lengre versjonen som finnes på DVD-utgivelsen av "American Gangster" løfter et i utgangspunktet godt stykke film til nye høyder. Han mener at filmhåndtverket er mer enn i orden når Scott styrer Washington og Crowe, og synes filmen er svært god. Han gir den derfor 8 av 10 poeng.

Ukens klassiker – THX 1138

"THX 1138" er en dyster og samfunnskritisk fremtidsvisjon.

Et par år før "Star Wars" skulle sette en ny standard innen science-fiction prøvde regissør George Lucas seg på en mer urovekkende og samfunnskritiske fortelling fra den samme sjangeren. Den klassiske "THX 1138" vitner om at han lykkes.

I fremtiden lever vi under bakken. I fremtiden har våre navn blitt byttet ut med nummer. I fremtiden kontrollerer vi hverken våre kropper eller hjerner. Dét tar myndighetene seg av, med et strengt kontrollert påbud om bruk av medisiner. Og det kan jo på mange måter være greit, i alle fall ifølge arbeidsmaur THX 1138. Problemene oppstår først når han slutter å ta dopet sitt og forelsker seg i kvinnen han deler leilighet med, LUH 3417. Slikt liker ikke myndighetene, og sender robotpoliti etter begge to.

Med denne filmen lagde George Lucas en dyster fremtidsvisjon der menneskene ikke er stort mer enn dyr i laboratorium, hvor våre bevegelser, følelser og behov er under streng kontroll. Robert Duvall gjør også en god tolkning av mannen i mengden som plutselig oppdager sin egen menneskelighet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen