Helgens anbefalinger - uke 13

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - Vantage Point

Dennis Quaid må finne ut av hva som egentlig skjedde da den amerikanske presidenten ble skutt.
Dennis Quaid må finne ut av hva som egentlig skjedde da den amerikanske presidenten ble skutt.

Denne ukens kinofilm starter ikke enormt originalt, nemlig med at den amerikanske presidenten blir skutt. Deretter låner debutreggisør Pete Travis kraftig av kunstfilmens virkemidler, og forteller den samme historien fra åtte forskjellige vinkler. Slikt blir det overraskende god thriller av.

Som nevnt får USAs leder to kuler i kroppen. Men hvem står bak? Og hvorfor? Og hva skjedde egentlig? De spørsmålene må agentene Thomas Barnes og Kent Taylor, spilt av henholdsvis Dennis Quaid og Matthew Fox, finne et raskt svar på. Godt da at både medier og turister var tilstede med diverse opptaksutstyr. Slik fortelles den samme historien fra åtte forskjellige vinkler, med nye opplysninger hver gang. Pakk det kunstneriske grepet inn i en eksplosiv thriller og voila, du har "Vantage Point".

Vår anmelder mener filmen er underholdende med en original oppbygging. Enkelt svakt skuespill og logiske brister til tross synes han filmen er god, og gir den derfor 7 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - We Own the Night

Bobby må lære at det riktige valget ikke alltid er det mest behagelige.
Bobby må lære at det riktige valget ikke alltid er det mest behagelige.

Mark Wahlberg og Joaquin Phoenix braker sammen i en fortelling om familie, blod og ære fortalt på dansegulvet og i narkosmulgerne bakværelser.

Brødrene Joseph (Wahlberg) og Bobby (Phoenix) lever i to forskjellige tilværelser. Storerbror Joseph gjør som pappa, og satser på en karriere i politiet. Han tror på loven, familien og de amerikanske verdiene. Lillebror Bobby er derimot tilfreds med å styre en nattklubb og rollen som festens midtpunkt. Det er lett å skjønne at han har kommet på kant med hans lovlydige og plettfrie far politisjefen og broren som leder en narkoavdelig. Heller har Bobby en farsfigur i den russiske pelsimportøren Mr. Buzhayev, som også eier klubben Bobby driver. Det skal ikke mer enn et stort lass kokain til før brødrene braker sammen og slektsbånd settes på prøve.

Vår anmelder så filmen da den gikk på kino. Han likte fremstillingen av hvordan to brødre finner tilbake til hverandre, og hvilken pris de må betale for det. Tross alt er blod tjukkere enn vann. Han synes filmen var svært god, og gav den derfor 8 av 10 poeng.

Ukens klassiker - Djevelens Advokat

Er John Milton en sjarmør eller satan?
Er John Milton en sjarmør eller satan?

I 1997 leverte regissør Taylor Hackford en djevelsk god fortelling fra jussens syndige verden. Som om ikke det var nok, samarbeidet også myndige Al Pacino og Keanu Reeves på skuespillerfronten.

Reeves har rollen som Kevin Lomax, en fremmadstormende advokat fra Florida som blir tilbudt en saftig jobb i New York. Slikt takker man ikke nei til, og med hustruen på slep bærer det til storbyen. Det tar dog ikke langt tid før hans kone Mary Ann lengter sørover igjen. Hovedgrunnen er den noe merkelige og urovekkende sjefen til Kevin. Han heter John Milton, og er like rå og kynisk som poesien hans navnebror lagde i 1667 er storslått.

Dette er først og fremst en god historie, basert på en roman av Andrew Neiderman. Glitrende skuespill, riktig tempo og mer enn ett hint til ettertanke gjør Hackfords film om Satan i vitneboksen et herlig syndig opplevelse.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen