Helgens anbefalinger - uke 10

Hver fredag klokken 14.00 presenterer vi på Kulturo.no tre filmer vi synes det er verdt å bruke tid på i helgen. Dette er helgens anbefalinger:

Ukens kinofilm - Into the Wild

Chris McCandless finner seg selv i villmarken.
Chris McCandless finner seg selv i villmarken.

Sean Penn viser at han kan mer enn skuespillkunsten denne uken. Med denne sterke fortellingen om å finne seg selv i villmarken har Penn satt seg godt tilrette i regissørstolen.

Chris McCandless sliter med å finne både seg selv og sin plass i samfunnet. Etter å gjort seg ferdig på universitetet bestemmer Chris seg likeså greit for å melde seg ut av sivilisasjonen og stikker sporenstraks ut i villmarken. Filmen er basert på boka med samme navn av Jon Krakauer. Og Krakauer baserer igjen sin fortelling på livet til nevnte Chris McCandlesss. Ved siden av å være et solid stykke filmarbeid, så tar "Into the Wild" opp et stadig tilbakevendende grunntema i amerikansk kultur, nemlig drømmen om villmarken og individets lykke.

Vår anmelder mener filmen utmerker seg på grunn av det gode samspillet mellom fortelling, lyd og bilde. For han er "Into the Wild" et eksempel at god film er nettopp et samspill og ikke et egoløp. Han kaller filmen for svært god, og gir den derfor "http://www.kulturo.no/anmeldelser/kino/into_the_wild/49384">8 av 10 poeng.

Ukens DVD-film - Kunsten å gråte i kor

Pappaen til Allan blir bare glad av å snakke i begravelser.
Pappaen til Allan blir bare glad av å snakke i begravelser.

Danskene viser atter en gang hvor flinke de er til å lage nære skildringen av mennesker og deres problemer.

Regissør Peter Schønau Fog leverer med denne filmen en noe atypisk familiefortelling. For en gangs skyld er det nemlig far og ikke mor som har psykiske problemer. Faktisk er far så til de grader på ville veier at sønnen på 11 har har sluttet å sove om nettene. Det er nemlig mens resten av verden sover søtt at pappaen til Allan får anfall og skriker om å gjøre det slutt. Og i en familie der storebror har flyttet ut, mor ikke orker mer og storesøster har gitt opp, så faller det på Allans unge skuldre å sikre faren sjelefred. Heldigvis, eller kanskje uheldigvis, er det bare én ting som gjør Allans pappa glad til sinns, og det er å holde tale i begravelser. Men hva skjer når det ikke dør nok mennesker i lokalsamfunnet?

Med en sår historie, sort humor og godt skuespill ligger tårekanalene og lattermusklene klare til bruk. Da gjenstår bare å finne noen å gråte i kor med.

Ukens klassiker - Henry V

Henry V vil forene England og Frankrikes troner.
Henry V vil forene England og Frankrikes troner.

Det er ingen ringere enn William Shakespeare som får æren, i alle fall indirekte, av å levere en klassiker denne helgen.

Regissør og hovedrolleinnehaver Kenneth Branagh kom i 1989 med en solid filmatisk tolking av den britiske poetens skuespill "Henry V". Her er deilig gammeldags språk av ypperste sort, kombinert med intriger, enkeltskjebner, kjærlighet og krig på plass. Regissøren har også valgt å beholde skuespillpreget ved å la en høyst moderne forteller, spilt av Derek Jacobi, sno seg inn og ut av filmen. Med dramatiske fortellersnutter og elegante sceneskifter drives sagnet om krigskongen Henry fremover.

Et lass solide skuespillere også med. Judi Dench, Ian Holm, Emma Thompson og Christian Bale, for å nevne noen, er alle med på å gi denne filmen et poetisk særpreg. Nå har du muligheten til å bli med på laget når kongen stolt snakker til sine få menn: «We few, we happy few, we band of brothers»

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen