Hele www i lomma

Har du en Nokia Series 60-telefon og følelsen av av du ikke helt klarer å leve ut dine våteste nerdefantasier? Da er det bare en ting å gjøre: Drive en internettside fra mobiltelefonen din.

Nokia har nemlig utviklet et program som gjør det mulig å bruke mobiltelefonen som en tjener for nettsider. Internettjenere flest er vanlig datamaskiner som er koblet til raske internettlinjer. Å ha en mobil slik en i lomma, er mildt sagt uvanlig.

Programvareutviklerne hos den finske mobilgiganten har skrevet om verdens mest bruke tjenerprogram for nettsider, Apache HTTP Server, og gjort det mulig å kjøre dette på Series 60-telefonene - som for eksempel N70, 3250, N80 og mange andre telefoner.

Dermed kan du opprette din egen bloggside på mobiltelefonen din, og oppdatere denne uten at du trenger å være i nærheten av en PC.

Men det kan vise seg å være vanskelig å gjøre mobilnettsidene dine tilgjengelige for omverdenen. Mobiloperatørene bruker nemlig avanserte brannmurer for å hindre at datamaskiner på internett skal få tilgang til mobiltelefonen din. For å omgå dette problemet, har Nokia satt opp en tjeneste som kan sende besøkende direkte til din mobile nettside, og dermed gå utenom sperren hos operatøren din.

En annen ulempe med å drive internettserver fra lomma, er at du selv må betale for datatrafikken som går ut av og inn til mobiltelefonen din. Om du ikke har fastpris på data, kan det derfor bli en kostbar affære å drive en lommenettside.

Programmet har vært mulig å laste ned helt siden i april, men kildekoden til Nokias tjener ble først tilgjengelig for litt over en uke siden.

Om du vil prøve deg som webmaster i lommeformat, kan du laste ned programmet fra Nokias hjemmesider.

(Kilder: Digi.no, Nokia.com, Slashdot.org)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen