Hele Storbritannia får HSUPA

HSDPA og HSUPA

HSDPA står for High-Speed Downlink Packet Access, og er en internettstandard for mobilnettet. Den teoretiske makshastigheten ligger vanligvis på 3,6 eller 7,2 Mbps.
HSUPA står for High-Speed Uplink Packet Access, og byr på saftige opplastningshastigheter. I Storbritannia kan T-Mobile-kunder nå oppnå hastigheter på 1,4 Mbps.

Mens vi her til lands fremdeles venter på at super-3G-nettet skal åpnes utenfor de største byene, tar T-Mobile et langt steg videre, noe den jevne brite kommer til å sette pris på.

Operatøren aktiverer nemlig i dag HSUPA-nettet sitt over hele Storbritannia, noe som betyr at opplastningshastigheten mangedobles. Den teoretiske opplastningshastigheten blir fra og med i dag på hele 1,4 Mbps.

Kommer sosiale tjenester til gode

Opplastningshastighet er ikke det viktigste for de som hovedsaklig surfer på nyhetssider og laster ned musikk, altså henter ned data fra internett. De som er ivrige på å laste opp videosnutter og kamerabilder til sosiale tjenester som Facebook, vil imidlertid nyte godt av oppgraderingen.

I tillegg til å gi abonnentene sine heftigere opplastningshastigheter, åpner operatøren også slusene for HSDPA for fullt, og øker makshastigheten på nedlastning av data fra 3,6 til 7,2 Mbps.

(Kilder: ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen