– Hele verden kan bli en touch-skjerm
Teknofil
(Bilde: YouTube)

– Hele verden kan bli en touch-skjerm

Denne utrolige teknologien får du kanskje oppleve selv innen fem år.

Det tyske selskapet Metaio har for første gang vist frem sin «Thermal Touch»-teknologi, skriver Geek.com. Det spesielle ved denne teknologien er at den vil kunne gi touch-kvaliteter til enhver overflate.

Det får de til ved hjelp av en ha på-dings du har foran øynene (eksempelvis Google Glass), som har kamerafunksjon. Med «termisk berøring» mener de i dette tilfellet at tastetrykk kan registreres millimeterpresist via kroppsvarme, noe som igjen kan skape uendelige muligheter ved bruk av et utvidet virkelighet-grensesnitt.

Prototype klar

I en pressemelding sier utviklerne at de nå har en fungerende prototype klar. Noen av bruksområdene Metaio ser for seg er at du kan hente informasjon til dingsen din fra alle mulige fysiske overflater – for eksempel fra et kjøpesenter- eller flyplasskart. Videre nevner de at du kan visualisere digitale 3D-elementer i den virkelige verden, eller at barn kan laste ned nye spillnivåer eller digitalt innhold til lekene sine.

Teknologien er likevel noen år unna. Selv anslår Metaio at de vil ha en ferdig løsning på markedet innen fem år. De anslår samtidig at det innen 5-10 år vil komme infrarøde kameraer med flere og mer avanserte sensorer, noe som vil gjøre teknologien deres bedre.

 

Synes du skjermen på nettbrettet eller mobilen er for stor?
Da kan kanskje en japansk tastefinger være løsningen »

(Kilder: pressemelding, Geek.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen