Bilde fra Apples patentsøknad.
Bilde fra Apples patentsøknad. (Bilde: Apple/USPTO/Shutterstock)

Hele skjermen skal sjekke fingeravtrykket ditt

Patentsøknad fra Apple viser at hele iPad- og iPhone-skjermen får enda flere funksjoner.

Med iPhone 5S introduserte Apple muligheten til å låse opp telefonen ved å la hjem-knappen lese av fingeravtrykket ditt. Greit nok for å slippe den firesifrede koden, men enda bedre for å slippe å skrive inn lengre passord i App Store.

Nå avslører en patentsøknad fra Apple at selskapet vil utvide teknologien til å ikke bare gjelde hjem-knappen, men hele skjermen. Det kommer frem i nettavisen International Business Times at Apple la inn patentsøknaden i fjor. Patentsøknaden har tittelen «Fingerprint Sensor in an Electronic Device», og beskriver en måte for å la skjermen lese fingeravtrykk, uten at det skal gå ut over bildekvaliteten.

Bilde fra Apples patentsøknad.
Bilde fra Apples patentsøknad. Foto: Apple/USPTO

En tysk hackergruppe har tidligere greid å «bryte» seg gjennom fingeravtrykkleseren til iPhone ved å ta et høyoppløselig bilde eierens fingeravtrykk, og lage et kopi av lateks.

Da det ble kjent sa talsmann for hackergruppen, Frank Rieger, at det er idiotisk å bruke noe som du ikke kan forandre, og som du etterlater deg over alt, som en sikkerhetsnøkkel.

Vi vet ikke om det nye patentet fra Apple vil umuliggjøre det hackergruppen gjorde, men patentet skal gjøre skjermen i stand til å lese av fire fingeravtrykk samtidig, og da blir det om ikke annet flere fingeravtrykk som må kopieres.

Phonearena.com spekulerer også i om en slik funksjon vil gjøre det mulig å låse bestemte apper til fingeravtrykket, slik at bare telefonens eier kan bruke dem.

Heller ikke Samsung slipper unna ryktebørsen, nå har det lekket flere tegninger av Galaxy S6»

(Kilde: Phonearena.com, International Business Times)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen